Topjaar voor Buurtbuslijn 505

Buurtbuslijn 505 die een dagelijkse uurdienst onderhoudt tussen Woerden en IJsselstein heeft in 2015 weer meer passagiers vervoerd. Buurtbusvereniging W-IJ 505 spreekt van een topjaar.

Uit de statistieken die door W-IJ 505 voorzitter Gé de Gunst worden bijgehouden blijkt dat deze buurtbuslijn in 2015 ruim 45.700 passagiers vervoerd heeft. Dat is een stijging van bijna 5 % ten opzichte van het jaar 2014.

Buurtbuslijn 505, die in 2006 werd opgericht, vervoerde in die tien jaar praktisch elk jaar meer passagiers. De succesvolle buurtbuslijn wordt onderhouden door ongeveer zestig vrijwilligers.

De buurtbus doet ook de Lopikerkapel, Lopik, Cabauw, Polsbroek, Polsbroekerdam aan.

Een probleem is dat door het grote aantal passagiers op enkele trajecten niet iedereen in de acht-persoons busjes mee kan. Vooral op de trajecten tussen Schoonhoven en Woerden en tussen Schoonhoven en IJsselstein in de ochtend en van Woerden naar Oudewater in de middag lopen de busjes vol.

Tussen Woerden en Oudewater rijdt nog buslijn 105, maar tussen Schoonhoven en Oudewater is er voor passagiers geen alternatief.

De buurtbusvereniging vindt dat erg vervelend en onderzoekt momenteel met vervoersmaatschappij Connexxion en de provincie Utrecht of daar iets aan gedaan kan worden.

In de buurtbus kan met de OV-chipcard worden betaald. Losse kaartjes zijn voor 2,70 euro bij de chauffeur te koop.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 11 januari 2016

Geef een antwoord