Tour de France door Oudewater

Zondag 5 juli was er een ware uittocht uit Oudewater. Het leek alsof alle inwoners van dit prachtige IJsselstadje naar de provinciale weg trokken om zich aan de Tour de France te vergapen. Of zou het weer die Oudewaterse gewoonte zijn om overal een feestje van te maken met muziek, hapjes en drankjes.

Van al die dingen viel er in Oudewater volop te genieten. Muziek aan de Goudse Straatweg, muziek aan de Utrechtse Straatweg. Soms zo veel muziek dat ze elkaar in de weg zaten.
Veel mensen hadden naast stoeltjes om op te zitten, hapjes en drankjes tot complete picknickmanden meegenomen en ook de tijdelijke horeca deed goede zaken.

Druk op de afgesloten weg

Steeds weer kwamen groepjes fietsers langs die steevast stopten bij de Broedkorf waar ‘Hapsikee’ zich had verzameld en waar het druk en gezellig was.

Oudewater-Tour 2015-Broedkorf 036 Oudewater-Tour 2015-Broedkorf 008

Op diverse plekken stonden tribunes die soms even goed gevuld waren, maar als er niet zo veel te zien was – en dat gebeurde vaker – bijna leeg. Bij Galerie Sille stond zo’n tribune, maar op het plein voor de galerie was het voortdurend gezellig met hapjes en drankjes waar Grandi Vini goed voor had gezorgd; beetje jazz erbij en genieten maar.

Oudewater-Tour 2015 Broedkorf 028 Oudewater-Tour 2015 Broedkorf 033

Ook bij Bike Totaal Nieuwenhuizen was het gezellig druk. Op het plein voor het zwembad traden Windfall en DJ Bossie op.

Regelmatig kwamen er auto’s met buitenlandse kentekens langs, of Franse gendarmes op de fiets. Sommig auto’s, ook van de reclamekaravaan, reden wel heel hard over het parcours waar later de renners van de Tour over zouden langs flitsen.

Oudewater-Tour 2015Broedkorf 312 Tour 2015 bij de Bijenkorf 267

Want, eerlijk is eerlijk, het was een leuk spektakel, maar met wielrennen, had het maar een heel klein beetje te maken. Toch mag ook dit volgend jaar weer, want gezellig was het: filmpje. Utrecht lijkt er wel oren naar te hebben!

 Bron: Redactie Oudewater.net | 6 juli 2015
Foto’s: Bert van der Horst, Aad Kuiper

Geef een antwoord