Traditionele lintjesregen in Oudewater

Elk jaar kunnen mensen voorgedragen worden die koninklijk onderscheiden kunnen worden. Het merendeel wordt dan Lid in de Orde van Oranje Nassau.  Daar moet wel een motivatiebrief aan ten grondslag liggen en er zijn een aantal criteria waar je aan moet voldoen. Eén belangrijk criterium is dat je minstens 15 jaar vrijwilliger moet zijn voor de gemeenschap.

Lid-in-de-orde-van-Oranje-NassauWe hebben er maar liefst zes (!) dit jaar in Oudewater. Traditie is dat deze koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt op de dag voor Koningsdag. Op 26 april was het dan zover! In de Franciscuskerk was het een drukte van belang. Een kopje koffie met iets lekkers erbij en om 10.00 uur begon de uitreiking door onze welbespraakte burgemeester mr. drs. Pieter Verhoeve.

Lintjesregen-2017_Hennie-StekelenburgDe dames H. Stekelenburg-Mijnders en M.A. Krauss-Versluijs en de heren P. Vermeij, M.J.M. van Dijk, H.J. van den Heuvel en R. van Breukelen werden de versierselen opgespeld. Daarna was er gelegenheid om de kersverse leden in de Orde van Oranje Nassau te feliciteren, waar dan ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Ook nu weer is duidelijk dat  de saamhorigheid en de kracht van vrijwilligers in Oudewater een belangrijke rol speelt in onze leef-gemeenschap.

Bron: Oudewater.net | 27 april 2017
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto’s: Bert van der Horst & gemeente Oudewater

Geef een antwoord