Trio Vagebond vóór Wulverhorst tégen corona-eenzaamheid

Als het corona virus rondwaart en de bewoners van Woon – en zorgcentrum De Wulverhorst thuis moeten blijven dreigt de eenzaamheid. Trio Vagebond, bekend van hun optredens bij verschillende festiviteiten tijdens de viering van  ‘Oudewater 750 jaar Stad’, kwam direct in het geweer toen het gerenommeerde drietal hoorde van mensen die in de Wulverhorst wonen en zich af en toe behoorlijk verveelden. Niemand mocht erin en niemand mocht eruit.  De Wulverhorst vond het een goed initiatief.

Klaproos zorgde voor de benodigde apparatuur en Joke van Diest, Jaap en Richard Konings zorgden voor de muziek.

Wulverhorst - corona

corona

Verschillende oud-Hollandse liedjes bereikten  de mensen die binnen zaten overduidelijk. Dat was goed te zien, want er werd zichtbaar meegezongen en gezwaaid, soms geholpen door het verzorgend personeel. Die vonden het trouwens  ook een bijzonder optreden.

Het eerste optreden vond plaats op het terras bij de tuinzaal en er volgde zelfs een tweede in de binnentuin. Wellicht komt Trio Vagebond nog een keer terug, want het enthousiasme was van alle kanten bijzonder groot. Bijzonder vermeldenswaardig is nog wel dat er ook een elektronische binnen-buitenverbinding door Klaproos tot stand is gebracht, zodat iedereen die niet naar binnen kan toch  met iemand binnen kan praten via een simpele draadverbinding.

Klaproos - Wulverhorst

De techniek, Klaproos, dus, staat voor niets. De wetenschap trouwens ook niet, dus krijgen ze dat corona virus ook wel klein, al zullen we nog wel even geduld moeten hebben.

U vindt hier een kleine impressie van het optreden.

Bron en foto’s: Bert van de Horst | woensdag 25 maart 2020

Geef een antwoord