Twee maal judo brons voor broer en zus Den Bleker

Op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei stond het 22e Houvast Judotoernooi in Mierlo op het programma van de judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater. In sporthal ‘De Weijer’ kwamen meer dan 1000 judoka’s dit weekend op de tatami. Er namen ook judoka’s uit Engeland, België en Duitsland deel.

Sjors Hendriks en Ties Dijkstra kwamen uit op zaterdag in de leeftijds categorie -12 jaar. Helaas wisten zij zich niet te plaatsen voor de podiumplekken.

Op zondag was het de beurt aan de -21 en de senioren. Voor Damiën en Sylvana den Bleker verliep het toernooi goed. Sylvana mocht al eerste de tatami op, maar verloor haar wedstrijd van een sterke Belgische judoka. Haar tweede partij won zij met armklem. In de 3e partij was Sylvana sterk bezig, maar zij rolde in een houdgreep. Het was voor haar een dag in ne waza (grondjudo) want haar 4de partij won zij weer met een armklem. De 5e wedstrijd werd ook weer gewonnen met een mooie worp. Goed gestreden naar haar 3e plaats.

2017-05-15-damiën -den-bleker-IMG_6803Damiën had een vrijloting in de eerste ronde en won daarna binnen 4 seconden met een fraaie schouderworp. Hierna moest hij de halve finale judoën, deze verloor hij op wazari. In de herkansingen werd er weer gescoord met wazari en ippon. Ook voor Damiën een mooie 3e plaats op het podium.

Hans van Montfoort kwam uit in de +90 kilo. Sommige  tegenstanders waren echt van formaat, van 125 kilo tot aan 140 kilo. Zijn eerste tegenstander was een Engelsman, ippon voor Hans. Daarna liep hij twee keer tegen een mooie schouderworp op van Jeffrey Havers. Hierna wierp hij weer een Engelsman met een snelle tai otoshi in ippon. Om het brons kwam Hans op voorsprong tegen Michel den Turk maar tegen zijn gewicht was Hans niet opgewassen, Hans werd 4e.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport | 15 mei 2017
Op de foto’s: Sylvana den Bleker en Damien den Bleker

Geef een antwoord