Twee podiumplaatsen voor RPS

Zondag 17 november namen 4 judoka’s deel aan het Open Waterlandse Judotoernooi in Purmerend. Het toernooi werd georganiseerd in sporthal De Beuk.
Valerius van der Haven (-12) mocht in de ochtend het spits afbijten. Hij moest eerst in een poule strijden om door te kunnen gaan in de kruisfinales. Helaas werd hij derde in de poule en kon hij niet verder.

Hierna kwam Merel van Rossum (-12) in actie in een poule van zes judoka’s, dat betekende 5x de mat op. De eerste wedstrijd verloor zij, maar ze won daarna 2x zeer sterk met ippon. De  vierde wedstrijd kwam zij wel op voorsprong maar ze  kwam in een houdgreep terecht. De laatste wist zij weer met ippon te winnen waardoor zij knap derde werd in deze poule.

Daarna was het de beurt aan Sjors Hendriks (-15), ook zij kwam uit in een poule van 6. Ze begon zeer sterk en won haar eerste wedstrijd. Daarna judode zij erg sterk maar werd te vaak overgenomen en verloor de wedstrijden.

In het laatste blok kwam haar broertje Boris Hendriks (-12) op de mat. Boris zat in een poule van drie, hier moesten zij eerst twee keer tegen elkaar. Hij won vier keer met snelle en schitterende ippons.
In de kruisfinale won Boris zijn eerste wedstrijd tegen de nummer twee uit de andere poule. In de finale wierp hij zijn tegenstander in een mooie offerworp en werd hij kampioen.

Bron en foto’s: RPS | Eindredactie Oudewater.net | 18 november 2019
Twee podiumfoto’s van beide prijswinnaars.

Geef een antwoord