Tweede mozaïekbank in Oudewater onthuld

Het bankje bij de rotonde aan de Westsingel was eigenlijk aan een grondige opknapbeurt toe. Maar wat staat er nu? Een prachtige mozaïekbank, de tweede in Oudewater! Op zaterdag 24 september werd de bank onthuld door wethouder Bert Vermeij en Joke Stalvord.  Het is weer een prachtig exemplaar geworden.

tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06

tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06Nadat vorig jaar juli de eerste mozaïekbank werd onthuld in de nabijheid van het Medisch Centrum ging Coby Feller weer op haar bekende vasthoudende manier door om sponsors te vinden voor een tweede bank. De gemeente heeft een mooi bedrag gesponsord en daarnaast hebben ook diverse bedrijven en vele particulieren letterlijk een steentje bijgedragen aan dit fantastische initiatief! En dan niet te vergeten dat zo’n twintig vrijwilligers  meer dan 1.500 uur aan deze bank hebben gewerkt. Het is weer een prachtig exemplaar geworden, met als thema ‘Het Groene Hart’. Met afbeeldingen van bloemen, dieren en planten die in het Groene Hart voorkomen.

tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06Jan van Dam was weer van de partij om de bank te vervoeren en op zijn plaats te zetten. Piet Six heeft bijgedragen om een werkplaats ter beschikking te stellen, zodat de vrijwilligers daar aan de bank konden werken.

 

tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06 tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06 tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06

tweede-mozaiekbank-oudewater-onthuld_24-9-2016-06Er was veel belangstelling bij het onthullen van de bank. Initiatiefneemster Coby Feller en de vrijwilligers kunnen weer trots zijn op het behaalde resultaat. Ga deze bank maar eens gauw bekijken. Het is zeker de moeite waard! En als je dan toch aan het kijken bent, loop dan nog even langs het Medisch Centrum en bekijk ook de eerste bank nog even.

En zullen we het meemaken? Op naar bank nummer drie?

Bron: Oudewater.net | 28 september 2016
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord