Tweede mozaïekbank in Oudewater

Er wordt de komende maanden hard gewerkt aan een tweede mozaïekbank voor Oudewater. Na de eerste, die ter ere van het jubileumjaar werd gemaakt, is het enthousiasme alleen maar groter geworden. Dit keer is het thema ‘het Groene Hart’.

Coby Feller is de grote aanstuurder van het project en ging deze keer persoonlijk bij veel bedrijven langs om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

De betonnen sofa werd in de winter al besteld en geleverd en stond al die tijd in een box van Six te wachten op verfraaiing met het veelkleurige mozaïek. Het thema is deze keer ‘het Groene Hart’.

Er werden zo’n acht ontwerpen ingeleverd en uiteindelijk werd gekozen voor het ontwerp van Bert van Zanen en Adria de Vos. Beiden leverden een ontwerp in met veel flora en fauna.

Samen tekenden ze het ontwerp op de bank. Bert van Zanen is een echte natuurliefhebber. ‘‘Ik teken graag vogels in mijn vrije tijd.’’ De samenwerking met Adria de Vos uit Polsbroek verliep heel goed: ‘‘Bert tekende vooral de dieren en ik de planten.’’

Een bank vol polderlandschap en een kijkje in en langs de waterkant. Een heuse uitdaging om in mozaïek te verwezenlijken.

De vrijwilligers kregen afgelopen periode de mogelijkheid om hun techniek te verfijnen door een extra cursus, iets wat nodig zal blijken vanwege de hogere moeilijkheidsgraad van dit ontwerp.

Zo’n dertig vrijwilligers gaan vanaf deze week aan de slag en ze hebben er veel zin in. De verwachting is dat de bank voor september klaar zal zijn. De plek moet nog bepaald worden en dat mogen de vrijwilligers met elkaar beslissen.

Opnieuw hebben diverse bedrijven belangeloos hun medewerking verleend. Vervoer wordt verzorgd door Jan van Dam, de ruimte om te mozaïeken werd geregeld door Piet Six en Tamara Sille hielp bij de jurering en het kleuradvies.

De eerste bank heeft veel positieve reacties opgeleverd zegt Feller: ‘‘We hebben veel ervaring opgedaan. Het wordt weer een echt sociaal project en we verwachten dat het allemaal nog beter gaat.’’

 Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 9mei 2016

Geef een antwoord