Uitverkochte Matthäus Passion in Grote Kerk van Oudewater

Afgelopen zaterdag voerde Ars Musica voor de derde keer op rij de Matthäus Passion uit in de Grote Kerk van Oudewater. Een aantal dagen van tevoren was het concert al uitverkocht; de prachtige kerk was dan ook tot de laatste plek gevuld.

Bachs indrukwekkende passie voerde het publiek mee naar de laatste dagen van Jezus. Muzikale hoogtepunten waren onder meer de intense aria ‘Erbarme dich’ (overtuigend gezongen door de alt Chantal Nysingh) en het ontroerende ‘Aus Liebe will mein Heiland sterben’ (uiterst fragiel gezongen door sopraan Margreet Rietveld). Het Evangelieverhaal werd vertolkt door Jan van Elsacker, die op voortreffelijke wijze de emoties van de gebeurtenissen wist over te brengen. Samen met de warme bas Bert van de Wetering in de Christuspartij zorgde hij voor een stabiele doorgaande lijn in deze Matthäus Passion. Ook het Concertkoor en de kinderen van de Koorschool (in de ripieno) gaven blijk van veel muzikaliteit en inlevingsvermogen. Dat alles onder de bezielende leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden.

Mattheus-Passion-Oudewater

De ruim 600 aanwezigen hebben kunnen genieten van een mooie avond, waarin het grootste verhaal van de geschiedenis op ontroerende manier ten gehore gebracht werd. Ars Musica ziet ernaar uit dit meesterwerk volgend jaar opnieuw uit te voeren.

Bron: Stichting Ars Musica | 30 maart 2017

Geef een antwoord