Uitvoering Matthäus Passion brengt 10.000 euro op voor vluchteling-studenten

Voor een uitverkochte kerk voerde het Studentenkoor Amsterdam zondag 20 maart in Oudewater de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. Dankzij bezoekers en sponsoren bracht deze door drie Rotaryclubs georganiseerde uitvoering 10.000 euro op. Dat bedrag is bestemd voor de opvang en begeleiding van vluchteling-studenten.

Samen met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, strijkorkest Lundi Bleu en een zestal uitstekende solisten zorgde het Studentenkoor voor een ontroerende uitvoering. Bach’s Matthäus werd in de sfeervolle Sint Franciscuskerk in Oudewater ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Servaas Schreuders.

Het bedrag dat na aftrek van de kosten van deze uitvoering overblijft, 10.000 euro, is bijeengebracht voor de Stichting voor vluchteling-studenten UAF. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen bij hun studiekeuze en begeleidt hen tijdens hun studie en zoektocht naar werk.

Oudewater_198 Leo Jansen Matthaus Oudewater
Voor een uitverkochte kerk zong Studentenkoor Amsterdam de Matthäus Passion in Oudewater (Fotografie Leo Jansen)

Met inzet van veel vrijwilligers slaagden de drie organiserende Rotaryclubs (Woerden Oude Rijn, Oudewater en Schoonhoven) erin de kosten laag te houden, wat de opbrengst verhoogde.

Voor de drie serviceclubs past het organiseren van deze uitvoering van de Matthäus Passion en het goede doel dat eraan verbonden is binnen hun eigen doelstelling: samen een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Bron: Rotary Woerden, Oudewater, Schoonhoven | 21 maart 2016
Fotografie: Leo Jansen

Geef een reactie