Uivergein bouwt mee aan een Nije wereld

Anders dan op andere zondagen zat de Sint Franciskerk te Oudewater vol met verklede bezoekers naast de gebruikelijke bezoekers van de kerk. Een hele vertoning waar zelfs de prins carnaval en zijn gevolgd uit Pijpenburg, Gouda, op af waren gekomen.

volle-kerk_Carnaval Kerk dienst 7-2-2016 087

De mis werd dit jaar voor het tweede jaar op rij ingeleid door pastoor Huub Spaan die er zichtbaar veel plezier aan beleefde om zijn boodschappen door te geven aan de feestvierders in de kerk. De kerkdienst werd begeleid door het carnavalskoor dat met nummers als ‘honour and glory’, ‘halleluja’ en ‘niet kniezen, niet zeuren’ het nieuws haalden op RTV Utrecht.

Spaan_Oudewater-Carnaval Kerk dienst 7-2-2016 031

Naast het koor gaf ook vocal coach Robin van Beek, die betrokken is bij verschillende musicals, een prachtig optreden die je in de hele kerk kon horen. Iets wat knap was aangezien eerder pastoor Huub Spaan lastig te horen was door de microfoon. Ook hier in de kerk kwam het thema ‘bouwen’ sterk naar voren.

bouwsteiger_Carnaval Kerk dienst 7-2-2016 068

In de kerk was een bouwsteiger geplaats waar de pastoor vertelde en het koor had allen gepaste veiligheidshesjes aan die meehielpen om de carnavalssfeer door de kerk te verspreiden. Na afloop vertrok de prins van Uivergein René van Zandwijk en zijn gevolg snel naar Knopengein, Montfoort, om daar het feest voort te zetten.

Tekst: Martijn de Wit – redactie Oudewater.net | 8 februari 2016
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord