Vanwege Herman de Manmaand: Verhalenwedstrijd Nog niet

Stijn Streuvels, Antoon Coolen, Anne de Vries en Herman de Man worden geroemd als schrijvers van literaire streekromans. Sinds de Tweede Wereldoorlog is in het genre streekroman de maatschappijkritische toon verdwenen. De organisatie van de Herman de Manmaand doet een poging om het oorspronkelijke karakter van het streekverhaal in ere te herstellen met de verhalenwedstrijd ‘Nog niet‘.

 

De opdracht is een eigentijds verhaal van 1500 woorden te schrijven, dat zich afspeelt in het Land van Herman de Man, de Lopiker- en/of de Krimpenerwaard en dit in te sturen vóór 8 oktober 12.00 uur. De winnende verhalen worden samengebracht in een verhalenbundel. De uitreiking staat gepland op 8 november.

Inventief en herkenbaar

De Man sloot iedere roman af met de woorden ‘Nog niet’. Dit is ook de titel van ieders ingezonden verhaal. ‘Nog niet’ betekende dat De Man vond dat hij nog niet het boek geschreven had dat hij wilde schrijven; nog niet het niveau bereikt had dat hij wilde bereiken. De organisatie is erg benieuwd naar de inzendingen en ieders inventieve draai aan invulling van deze woorden ‘Nog niet’.

Herman de Manmaand

Eén van de eisen van deze wedstrijd is: breng de streek herkenbaar in beeld. De jury, onder voorzitterschap van Herman de Manbiograaf Gé Vaartjes, let op de couleur locale, mentaliteit van de streek, stijl, inventiviteit en of het thema prikkelt. Meer informatie en een filmpje over deze verhalenwedstrijd staan op www.hermandeman.nl/verhalenwedstrijd/.

Bron: Organisatie Herman de Manmaand 
Bij het beeld: NOG NIET | @ Thijs Dorenbosch

Geef een antwoord