Veel judo in afgelopen weekend

Het was weer  een vol judoweekend; zowel nationaal als internationaal. Op zaterdag 9 maart stond judoka Susanne Kelder uit Lopik op het 4e Bartje-A Judotoernooi te Assen. En zondag 10 maart was voor heel veel andere judoka’s van Richard Proost Sport een zondag vol judo.

Susanne moest het  op het 4e Bartje-A Judotoernooi te Assen in haar poule drie keer opnemen tegen sterke tegenstandsters, maar won alle partijen met een mooie worp en op de grond scoorde zij haar tweede wazari met een houdgreep. Coach en vader Frank van der Hulst was zeer tevreden over het judo wat Susanne liet zien.

Zondag, judozondag

En op zondag 10 maart kon men Stef van Kampen in Zwitserland, Damiën den Bleker in Wouw en in Houten nog eens een dertiental judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater aan het werk zien.

Internationaal judo

Stef van Kampen betrad de tatami in Zwitserland. Hij nam deel aan Uster-Zurich Senior European Cup in de +100 categorie.
Hij had de eerste ronde vrij geloot, maar daarna stond hij tegen een kleine Portugees; Stef won de wedstrijd op drie shido’s. Daarna kwam hij tegen een sterke Kroaat te staan, maar na twee minuten wierp hij hem in een mooie grote binnenwaartse haak met ippon. In de finale trof hij een zware Georgiër van 150 kilo.
stef van kampen
Stef wist hem al op twee straffen te krijgen, alleen de derde straf of worp kwam net te laat. Een moment van stilstaan, was het moment dat Stef gegooid werd en verloor. Maar een zeer verdiende tweede plaats in Zwitserland.

Wow, Damiën kampioen in Wouw

Damiën den Bleker stond als enige senior op het 21e Open West Brabantse Judokampioenschap te Wouw. Het toernooi vond plaats in sporthal de Omganck.
Hij kwam uit in de -73 kilo en zat lekker in de wedstrijd. Na al 2 volle ippons gescoord te hebben, won hij ook de finale met 2 wazari’s van een sterke Duitse judoka. Kampioen!
Coach Zhen van Mechelen was uitermate tevreden met dit resultaat.

Judo in Houten

In Houten stonden 13 judoka’s op de mat op het Groot Houten Judotoernooi in sporthal “de Dome”. In de tweede groep was het de beurt aan drie jongens -12 jaar, dit leverde twee prijzen op.
Valerius van der Haven won heel mooi twee wedstrijden en werd hiermee knap 2e. Boris Hendriks had een iets grotere poule maar wist een mooie 3e plaats te behalen.
In de tweede groep kwamen ook drie jongens -15 jaar op de mat. Alleen voor Max Schenkel was een mooie derde plaats weg gelegd.
In de laatste groep kwamen jongens uit de -18, -12 en -15 meisjes op de tatami. Dit leverde heel veel mooie judo wedstrijden op. Bij de meisjes en dames legden Merel van Rossum, Sjors Hendriks en Senna Groothedde beslag op het zilver. Ook voor Syme van Vuuren was er een mooie 2e plaats. Lars  Groenewegen en Lester Bouman gingen er van door met een 3e plaats.
Negen podiumplaatsen hier in Houten, een in Zwitserland, een in Wouw en gisteren een in Assen zijn dus fantastische resultaten dit weekend aldus trainer/coach Richard.

 

Bron: Richard Proost Sport
Op de foto’s een paar podiumwinnaars

Geef een antwoord