Veel judo in het weekend

Op zaterdag 7 april stonden Amber Mulder en Senna Groothedde op het Nederlands Kampioenschap -15 jaar te Leek. Op zondag 8 april vond het Groot Houten toernooi plaats in Houten. 7 judoka’s lieten zich van hun beste kant zien. Dit resulteerde in 5 prijzen. Al met een al een druk judoweekend voor RPS.

Amber Mulder en Senna Groothedde hadden zich op het Nederlands Kampioenschap -15 via het District Zuid Holland geplaatst voor dit NK in de gewichts categorie -48 kilo. De start verliep voor beide goed; winst met ippon. Daarna verloren zij de partij en moesten zich gaan bewijzen in de herkansingen om brons. Weer wonnen zij beide met ippon.
Amber moest daarna als eerste haar volgende partij doen maar kwam in een houdgreep en verloor. Ook Senna kon haar partij niet naar zich toe trekken.
Voor beide meiden was het weer een grote verbetering met vorig jaar en hopelijk volgend jaar nog een paar stapjes hoger.

In toernooi in Houten 5 prijzen voor RPS

In ronde twee van de dag in het Groot Houten toernooi ging het gelijk zeer goed voor Nick Roelse, hij won al zijn partijen in zijn poule en werd knap 1e. Boris Hendriks won een partij en wist hiermee het brons te veroveren. In de 3e ronde kwamen de jongens -15 aan de beurt, Lester Bouman had na lange tijd weer zijn eerste wedstrijd.
Hij verloor zijn eerste wedstrijd, maar won daarna 3x op rij. Doordat Lester en 2 andere judoka’s drie gewonnen wedstrijden hadden, werd er naar wedstrijd punten en onderling resultaat gekeken. Hierdoor werd Lester 3e in zijn poule. Weer een lekker begin.
In de laatste groep was het de beurt aan de dames -15 jaar. Sjors Hendriks en Amber Mulder lieten zien wat zij in huis hadden, beide wonnen 2 wedstrijden en verloren er één.
Een knappe prestatie van alle judoka’s, Valerius van der Haven en Quinten Boullart hebben ook goed gejudood maar kwamen niet in de prijzen.

Bron en foto’s: RPS | Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord