Veel judo van RPS

Op zaterdag 23 november nam een team van judoka’s onder de 12 jaar deel aan het 4e Goedraad Mix ’n Match Team Toernooi. De
wedstrijden vonden plaats in de sportschool van Goederaad te Bodegraven. Een team bestaat uit 5 gewixhtscategorieen en ieder gewicht van elk team judoot tegen elkaar.
Er waren 6 teams uit de regio die deelnamen. Valerius van der Haven -30, Lotte Visser -34, Merel van Rossum -38, Boris Hendriks -42 en Marvin de Goederen -46
betraden de tatami. De eerste drie ronden verloren zij de teamwedstrijden maar kwamen sterk terug in de laatste 2 ronden; deze werden gewonnen. Een mooie 4e plaats werd behaald.

Nog meer judo

Op zondag 24 november stond het Nationaal Judotoernooi van Beek en Donk op de kalender. 8 judoka’s namen deel in sporthal Den Ekker te Beek en Donk.
Er werd gestreden in poules en in afvalsystemen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Senna Groothedde -63 moest in een poule van 6 5x de mat op.
Zij won 2 van de 5 wedstrijden waardoor zij net buiten de prijzen viel. In ronde 2 was het de beurt aan Amber Mulder -57, Sjors Hendriks -57 en Valerius van der Haven -30.
Amber en Sjors zaten samen in een poule van 6. Amber was op dreef en won al haar wedstrijden met ippon. Sjors verloor helaas 3 en viel daardoor ook buiten de prijzen.

Valerius zat ook in een poule van 6 en moest 5 x de mat op. Het verloop van Valerius was 1 winst, 1 verloren, 1 winst, en 1 verloren dus voor een prijs moest de laatste gewonnen worden.
Dat deed hij knap en hij werd dus 3e. Ivar van Blijderveen stond weer sinds lange tijd op een groter toernooi en wist 1x te winnen maar verloor daarna. In het laatste blok kwamen
Hidde van Dam, Boris Hendriks en Marvin de Goederen op de mat. Door de grote aantallen deelnemers werd hier gewerkt met afvalsysteem. Alleen Boris wist 1 te winnen maar dat was niet genoeg.
Hidde en Marvin stonden hun mannetje wel maar kwamen nier verder dan 2 ronden.

Bron: RPS | Oudewater.net

Geef een antwoord