Veel winnaars RPS bij Open West Brabants Judotoernooi

Op zondag 21 februari stonden 8 judoka’s van Richard Proost Sport op het 18e Open West Brabantse Judotoernooi. Er werden veel wedstrijden, die gehouden in sporthal de Omganck te Wouw,  gewonnen door de strijdbare deelnemers.

Sylvana den Bleker opende de dag in de leeftijdsklasse -18 jaar, -57 kilo. De eerste partij werd gewonnen met een volle ippon. De tweede partij ging verloren. In de herkansing won zij weer en werd uiteindelijk derde.

Senna Groothedde kwam uit in de -15 jaar, -42 kilo. Senna zat in een grote poule als eerstejaars -15 judoka. Zij won de eerste twee partijen met houdgrepen, maar verloor daarna tweemaal en werd daardoor vijfde. Net naast het podium.
In de groep -21 jaar stonden 4 judoka’s op de tatami, waaronder Hans en Rick van Montfoort beide in de -90 kilo. Hans won drie partijen op rij en Rick verloor alleen van zijn broer. De andere twee tegenstanders werden door beide broers hard op de tatami gewerkt. Hans werd eerste en Rick tweede; een mooie prestatie! Damien den Bleker, -66 kilo, zat ook in een poule van 4 en wist er twee te winnen op ippon en leed één verliespartij. Damien werd tweede. Hoewel ook strijdbaar, wist Tom van Rossum helaas geen partij naar zich toe te trekken.

Hierna kwamen nog de jongens -18 en -15 op de tatami. In de -18 kwam Joost Verkaik uit in de +73 kilo. Joost won één partij en verloor daarna twee keer. In de -15 kwam Lester Bouman uit in de -50 kilo. Ook hij verloor twee partijen en lag uit het toernooi. De judoka’s mogen allemaal terug kijken op strijdvaardig judo.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport – redactie Oudewater.net
De foto toont de winnaars | 
22 februari 2016

Geef een antwoord