Vele prijzen voor judoka’s Richard Proost Sport

Op zondag 13 maart kwamen 9 judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater uit op het Groot Houten Judotoernooi dat werd gehouden in de nieuwe sporthal The Dome in Houten. Er vielen er heel wat in de prijzen.

In deze zeer mooie locatie waren 6 judomatten uitgelegd waar de judoka’s per groep in poules waren onder verdeeld. In de eerste groep stond alleen Nick Roelse op de tatami. Hij won twee van de vier wedstrijden en bereikte daardoor een hele mooie derde plaats.

In de tweede groep van de dag kwamen Sjors Hendriks, Amber Mulder en Ivar van Blijderveen op de tatami. Amber was goed op dreef en won de eerste drie partijen overtuigend, hierna moest zij het opnemen tegen de latere kampioen. De strijd ging gelijk op, de één een wazari, dan de ander weer. Zo verliep het ook met de yuko’s. Maar helaas verloor Amber de partij. De vijfde wedstrijd won zij wel weer met ippon waardoor zij heel mooi tweede werd. Sjors won twee partijen en verloor er drie in haar poule van zes: voor haar een vierde plaats.

In de laatste groep van de dag stonden er vijf judoka’s op de tatami. Het mooie is dat allen een prijs wisten te veroveren. Job Six en Lars Groenewegen wonnen na pittige partijen al hun wedstrijden en werden dus zeer verdiend Kampioen. Lester Bouman wist van de vier partijen er twee te winnen, maar er waren drie judoka’s met twee gewonnen wedstrijden, waardoor er naar wedstrijdpunten werd gekeken. Eén judoka viel af, daarom moest er gekeken worden naar onderling resultaat en dat was in het voordeel van Lester, dus een zeer verdiende tweede plaats.

Senna Groothedde en Hidde van Dam kwamen met twee gewonnen wedstrijden van de vier op een derde plaats uit. Al met al was het weer een leuke en leerzame wedstrijddag met veel prijzen!

Bron: Richard Proost Sport – redactie Oudewater.net | 14 maart 2016

Geef een antwoord