Vierde social sofa óók prachtig om te zien

Het is alweer de vierde social sofa , of mozaïekbank die in Oudewater staat te pronken. Naast de Oudewater-750-bank bij het Medisch Centrum, de Natuurbank bij de rotonde en de Touwbank bij De Oude Touwfabriek staat er nu een Muziekbank bij … het laat zich raden: het Muziekhuis. En deze vierde bank doet in niets onder voor de overige prachtexemplaren. En dat alles onder bezielende leiding van Coby Feller.

Zaterdag 10 november werd de vierde social sofa onder grote publieke belangstelling door, uiteraard Jan van Dam, neergezet op de hoek van de Kapellestraat en de St. Jansstraat.

mozaïekbank-IMG_6360

Zo’n 25 mensen hebben er aan gemozaïekt naar een idee van Gerard Feller, een ontwerp van Adria de Wit, de kleurenbedenkster Tiny Dijkstra en met behulp van de tekeningen Jolante Verdel.

Social sofa op een aangeveegd straatje

De stoep werd nog even geveegd door Loes van Zuijlen van het Muziekhuis; Jan van Dam reed de bank heel voorzichtig, onder toeziend oog van Coby Feller, naar het geveegde stoepje en zette hem daar neer.

Loes -van-Zuijlen-Jan-van-Dam-IMG_6340 Jan-van-Dam-Coby-Feller-IMG_6345

Er werden door wethouder Walter Kok complimenten uitgedeeld en door Coby bedankjes in de richting van de sponsoren: Saskia en Gijs van der Lee, het Muziekhuis, Jan van Dam en vele Oudewaternaren.

Bron: Oudewater.net | maandag 12 november 2018
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord