Viering Allerzielen 2019

De viering van Allerzielen 2019 was dit jaar op zaterdag
2 november. Met Allerzielen herdenken wij in het bijzonder de personen, die ons zijn ontvallen. Deze traditie in Rooms Katholieke kringen wordt ook altijd in Oudewater door de Geloofsgemeenschap Pax Christi in ere gehouden. Dat begint met een dienst in de St. Franciscuskerk. De kerk was helemaal vol!  Fijn om te zien dat er duidelijk behoefte is in Oudewater om een dergelijke viering te organiseren.

 

 

 

 

 

Aansluitend was er  de mogelijkheid om het kerkhof te bezoeken. Het kerkhof was op deze zaterdag weer sfeervol verlicht en er was een mogelijkheid om een praatje met elkaar te maken, een kopje koffie of thee te drinken (met zelfgebakken koekjes!) of een glaasje glühwijn te drinken.

Dit alles georganiseerd door vrijwilligers en met hulp van de Scouting groep. Er waren kaarsjes te verkrijgen om bij de graven te zetten en je kon op verschillende plaatsen een geldelijke bijdrage in een bus stoppen. Op een groot hart kon je de namen opschrijven van diegene die je in herinnering wilt houden. De Scouting liep rond met aanstekers, zodat kaarsjes, die door de flinke wind weer uitgegaan waren, weer aangestoken werden. Het was een sfeervolle en bijzonder stemmige bijeenkomst.

Door Frans Brouwer waren er pachtige paarse chrysanten op verschillende plaatsen neergezet, zodat dit  de sfeervolle uitstraling nog eens benadrukte.

Met dank aan Bert van der Horst voor deze prachtige foto’s. En dank aan alle vrijwilligers die deze Allerzielen 2019 weer mogelijk gemaakt hebben.

Geef een antwoord