Vijfde mozaïekbank Oudewater komt in Papekop

De vier mozaïekbanken in Oudewater trekken veel bekijks. Aan het eind van dit jaar zal er in Papekop langs de doorgaande weg in de bocht bij de spoorwegtunnel een echte ‘Papekopse’ bank verschijnen.

Initiatiefneemster van de mozaïekbanken Coby Feller was verrast dat al snel na het plaatsen van de mozaïekbank bij het Muziekhuis bleek dat er een sponsor was voor een vijfde. “Het leukste van het maken van een mozaïekbank is dat er met een hele groep vrijwilligers gewerkt wordt van allerlei komaf. Echt iets wat samenbindt en ontspannend is.”
Een mozaïekbank bleek in Papekop op het verlanglijstje te staan van Comité Dorpsbelang Papekop, maar de financiën kwamen niet rond. Toen Ied van Baren daarvan hoorde wilde zij wel sponsor zijn. De bank wordt dan gemaakt ter nagedachtenis aan haar man Dick, een geboren Papekopper. Ied mozaïekt vanaf de tweede bank ook al mee in de grote groep vrijwilligers. “Het is echt heel leuk om met een klein steentje als basis zoiets moois met elkaar te maken. Dick zou de mozaïekbank zeker leuk hebben gevonden, ook al trad hij nooit zo op de voorgrond.”
Coby Feller vertelt dat de mozaïekbanken in Oudewater een aanstekelijk effect hebben. “In Zegveld staat er inmiddels ook één.” Zij vonden de ooievaars zo mooi. Mensen uit Driebergen en Cabauw willen zelf ook zo’n mooie mozaïekbank in hun woonplaats. “Er zijn mensen die speciaal naar Oudewater komen om de banken te bekijken”, zegt Coby blij. Ook de leverancier van de bank, Social Sofa, die in het laatste stadium het voegwerk verzorgt, roemt de banken in Oudewater vanwege de hoge kwaliteit van mozaïeken.
Voor de bank in Papekop worden nu ontwerpen gevraagd. Alles wat met Papekop te maken heeft mag erop. Ontwerpen kunnen tot 30 maart ingeleverd worden. Vanaf april zal er dan weer een zomerseizoen gemozaïekt worden in het pand bij Jan Van Dam. Medio september moet de bank klaar zijn. Nieuwe mozaïekers, natuurlijk ook uit Papekop, zijn van harte welkom. Info via oudewaterzitgoed@gmail.com.

Het thema van deze bank is ‘Landelijk Papekop’. Als je een ontwerp wilt maken voor deze bank kan je een speciale lijntekening downloaden via www.formdesk.com/metstefan.form14 of ophalen op Lange Burchwal 80. De mooiste ontwerpen worden gebruikt om er een prachtig geheel van te maken.

Bron: Zenderstreek | donderdag 28 februari 2019
Op de foto de tweede mozaïekbank in Oudewater

Geef een antwoord