Voedselbank Oudewater viert twee mijlpalen

De bestuursleden en vrijwilligers van de Voedselbank Oudewater vierden afgelopen donderdag twee mijlpalen. Het vijfjarige jubileum én het Groen-Certificaat dat zij ontvingen van het landelijk bestuur. Dat laatste vormt het bewijs dat de Oudewaterse Voedselbank op een correcte manier werkt op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Het gaat dan onder andere om de houdbaarheidsdatum van verse producten.

De vrijwilligers stellen de voedselpakketten samen in het bedrijfspand van Marcel van Dam aan de Wilgenweg op Tappersheul. Daar vindt ook de verstrekking plaats aan de Oudewaterse gezinnen die van deze hulp gebruik maken of maakten.

Wethouder Bert Vermeij ging langs in de ‘winkel’ om namens de gemeente zijn waardering uit te spreken voor het werk dat de bestuursleden en vrijwilligers al vijf jaar verrichten. Dat gebeurt met ondersteuning van donateurs.

“Helaas kent ook onze stad inwoners die noodzakelijkerwijs zijn aangewezen op de voedselbank. Daarom is fijn om te zien dat andere Oudewaternaren zich inzetten voor gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken”, aldus Bert Vermeij.

Bron: Woerden.tvGemeente Oudewater | 29 november 2016

Geef een antwoord