Voetbalclub OVS eindigt na 83 jaar

Op de vroege avond van zaterdag 2 juli werd de rood-witte vlag van OVS voor de laatste maal naar beneden gehaald. En met dat gebaar eindigde het bestaan van de 83-jarige voetbalclub die in augustus samen met Unio verder zal gaan als FC Oudewater. Een emotioneel moment, hier en daar werd een traan gelaten tijdens het zingen van het clublied.

Voorafgaand aan deze ceremonie werden over de hele dag verspreid zeskampen gehouden voor de jeugd en senioren. Binnen in het clubgebouw werd er een reünie gehouden voor oud-leden van OVS. Daar kwamen heel veel mensen op af, waaronder zelfs een oud-lid uit Friesland.

FC Oudewater

En waar een aantal maanden geleden de leden er nog sterk tegen waren om samen te gaan met Unio, proberen ze er nu het beste van te maken. Of zoals een oud-lid zei: “Ook wij moeten ons best gaan doen voor de nieuwe club. De beslissing is genomen en daar kunnen wij nu niks meer aan doen”.

Ook na beide festiviteiten bleven nog veel mensen hangen. Om 21.00 uur startte de band Waterproof Shampoo en was de feestavond begonnen. Een geslaagde dag!

Tekst: Martijn de Wit
Bron: Oudewater.net | 5 juli 2016

2 thoughts on “Voetbalclub OVS eindigt na 83 jaar”

  1. Herman van der Klis zegt:

    http://www.oudewater-ovs.nl/grandioos-slotfeest-bij-ons-o-v-s/

  2. Gors Stekelenburg zegt:

    Leuk om als OVSer dit verslag te lezen echter een kleine correctie:
    november 2015 hebben de leden in grote meerderheid van bijna 90% voor de fusie gestemd. Dus niet zoals in het verslag staat, dat een aantal maanden geleden, de leden nog sterk tegen de fusie waren.

Geef een antwoord