Voldaan, de nieuwe pizzeria in Oudewater!

Op Facebook lazen we al geruime tijd geleden dat begin 2021 Voldaan haar deuren zou openen ‘voor pizza, antipasti en Oudewaterse gezelligheid’.
En geïnteresseerden deden er goed aan hun social-mediapagina’s in de gaten te houden om op de hoogte te blijven. En dat veel mensen dat doen blijkt wel uit de honderden mensen die dit bericht ‘liketen’. Op 6 januari volgde de toevoeging: ‘De verbouwing van de pizzeria loopt als een zonnetje!’

Daan Hendrickx, een van de eigenaren, laat weten hoe het er nu voor staat én hoe het allemaal zo gekomen is: “Alles loopt nog steeds gesmeerd; helemaal volgens de planning. De tafels en stoelen zijn inmiddels aangekomen, maar er moeten nog wat details geregeld worden. Nou ja, de pizzaoven is geen detail natuurlijk, want die is heel belangrijk. Maar daar moest wel eerst een nieuwe aansluiting voor geregeld worden. Het ontwerp van de pizzadozen is bijna klaar en de bezorgers staan al bijna in de startblokken. We zijn er zo goed als klaar voor.
We wilden in maart voor het eerst opengaan en dat gaat lukken. Op maandagen en dinsdagen zijn we gesloten dus de eerste woensdag van maart gaan we open, woensdag 3 maart dus. We zoeken nog wel een leidinggevende kok, maar dat komt wel goed.”

Italië en Oudewater maken samen een oer-Hollandse pizzeria

Daan gaat verder met zijn verhaal: “En hoe het zo gekomen is? Sander (Kwakkenbos, van 3 Keuken & Bar, red.) en ik kennen elkaar nog uit de tijd dat we bij De Burgemeester in Linschoten werkten en hebben altijd contact gehouden. En toen we elkaar weer eens zagen, kwam het ter sprake dat Oudewater geen pizzeria meer had. En dat kon toch niet … We houden allebei van Italië, maar we houden ook van Oudewater. En om dat laatste te laten zien hebben we de pizzeria dan ook geen lastige Italiaanse naam gegeven, maar een oer-Hollandse: Voldaan; want we willen graag dat mensen hier tevreden weggaan … of tevreden zijn met hun bestelling.”

Voldaan

Dat Hollandse vind je trouwens ook terug op de menukaart. Bij ons kun je bijvoorbeeld geen Pizza Margherita bestellen, maar wel een Pizza Margreet.”
Overigens zitten we dan weer wel dicht bij de oorspronkelijke naam, want het verhaal wil dat die pizza in 1889 is vernoemd naar de Italiaanse koningin Margaretha.

Voldaan na een bestelling bij Voldaan

Nieuwszender BNR meldde in oktober het volgende: ‘Alle doemscenario’s voor de horeca weerhouden ondernemers er niet van om een eigen zaak te beginnen. Duizenden mensen stampten midden in de coronapandemie hun horecabedrijf uit de grond, zo blijkt uit navraag van BNR bij de Kamer van Koophandel. Van maart tot en met september zijn er bijna 4.700 nieuwe horecabedrijven opgericht.’ Daan laat daarover weten dat een aantal gerenommeerde horecaondernemers een zaak ernaast zijn begonnen, van waaruit het makkelijker bezorgen is. Als voorbeeld noemt hij Ghost Kitchen dat in Utrecht door Koenraad als tweede bedrijf is opgezet om met dat aanbod beter aan te sluiten op de thuisbezorgdmarkt.
“En mocht er, wat we niet hopen, toch nog een lockdown komen, dan kunnen wij gewoon blijven draaien.”

Voldaan-2021

Op LinkedIn blijkt dat Daan Hendrickx niet alleen zijn sporen heeft verdiend in de horeca, maar dat hij hotel- en eventmanagement gestudeerd heeft aan de TIO in Utrecht, en ook dat hij bijzonder gecomplimenteerd werd met de omschrijving dat Daan ‘een pareltje binnen de Nederlandse horeca’ is waar de schrijver van die loftuiting als kritische bezoeker ‘helemaal blij van wordt: het plezier en enthousiasme stralen van je af’. Over Sander staat te lezen op de website van 3 Keuken & Bar, dat deze als kleine jongen al wist dat hij kok wilde worden. Op de koksschool is zijn voorliefde voor koken ontwikkeld tot een levensstijl waar hij niet meer zonder kan. Zo te zien kunnen Oudewaternaren nog veel voldoening beleven aan Voldaan, een welkome aanvulling van de horeca. Voldaan is te vinden in de Leeuweringerstraat 56.

Redactie Oudewater.net | Vrijdag 19 februari 2021

Op woensdag 3 maart maken we uiteraard een kleine toevoeging.
Bestellen kan via deze link: Voldaan

One thought on “Voldaan, de nieuwe pizzeria in Oudewater!”

  1. Corry Heunks zegt:

    Lijkt mij heel lekker weer een pizzeria in Oudewater

Geef een antwoord