Voor toeristen nog makkelijker om langer in Oudewater te blijven

Er is hier al een hotel en er zijn ook B&B’s, maar binnenkort (eind juni) is er ook de mogelijkheid om voor een paar dagen in een appartement, speciaal voor toeristen, echt midden in het prachtige historische centrum van Oudewater te verblijven. Aan de Donkere Gaard boven de HEMA met, in welk appartement je je ook bevindt, een uitzicht om werkelijk jaloers op te worden.

Oudewater-grachtenvaert.03De HEMA in Oudewater wordt groter en krijgt recht boven die uitbreiding ruimte voor een drietal appartementen die elk maar liefst zo’n 50m2 groot zijn. Twee ervan hebben uitzicht op de tegenoverliggende Heksenwaag, het Arminiushuis, de aanlegsteiger van de Grachtenvaert en nog veel meer fraaie panden. En vanuit het derde appartement kijk je rechtstreeks op de schitterende Grote of St. Michaëlskerk. Om van daaruit Oudewater te verkennen is natuurlijk iets geweldigs.

Eind juni gaan deze appartementen in de verhuur. “We zoeken nog proefslapers uit Oudewater. De drie meest originele verzoeken belonen wij met een gratis nachtje logeren,” belooft Van der Weijden. Belangstellenden kunnen zich melden via sanne@hema-zwnd.nl.

Oudewater-HEMA-toekomstig koffiehoekje_IMG_3363Koffie zetten kun je zelf doen, maar even de trap af en je kunt ook bij de HEMA in een dan net nieuw aangelegd koffiehoekje een kopje koffie of thee bestellen. Ook dan heb je weer een bescheiden, maar wel heel fraai uitzicht op een kleine binnentuin, die lang voor het oog de toevallige passant verborgen is gebleven;  en waar een prachtig kunstwerk te aanschouwen valt. Op dit moment is de verbouwing nog in volle gang.

Oudewater-archeologiebeleid-10.06 fragment mesheftBij die verbouwing zijn opnieuw allerlei vondsten uit lang vervlogen tijden in zekerheid gesteld door onze plaatselijk amateurarcheoloog. Ze worden in een vitrine in de winkel tentoongesteld. Oudewater wordt hierna nog aantrekkelijker voor de Oudewaternaren zelf en zeker ook voor toeristen.

Bron: Oudewater.net | dinsdag 11 april 2017 
Tekst: Aad Kuiper | Foto’s: Aad Kuiper en gemeente Oudewater

Geef een antwoord