Voorbereiding crisisnoodopvang vluchtelingen gemeente Oudewater

De voorbereiding van de crisisnoodopvang vluchtelingen ligt op schema. Zoals eerder aangekondigd heeft de gemeente Oudewater een aanbod in voorbereiding in sporthal Noortsyde. Dit aanbod zal vanaf 11 januari 2016 worden gedaan en maximaal zes dagen gaan duren. In de locatie kunnen circa 150 mensen verblijven.

Bestuursakkoord Vereniging Nederlandse Gemeenten

Inmiddels is er een bestuursakkoord gesloten waarin onder meer is afgesproken dat de crisisnoodopvang wordt afgebouwd. In contacten tussen de gemeente en het COA is het aanbod van de gemeente besproken. Begin 2016 wordt definitief duidelijk of en wanneer er gebruik gemaakt wordt van het aanbod.

De gemeente Oudewater werkt met veel vrijwilligers samen om crisisnoodopvang mogelijk te maken. Zo zijn er vrijwilligers die zich aangeboden hebben voor activiteiten, hulp voor in de sporthal en in de dagelijkse organisatie.

Burgemeester Pieter Verhoeve: ‘De voorbereiding loopt goed. Door maximale inzet van Oudewaterse bedrijven, instellingen en vrijwilligers houden we de kosten laag. We denken dat het COA gebruik zal maken van ons aanbod, al kan er van een aanbod geen gebruik worden gemaakt.’

Bron: Gemeente Oudewater | 23 december 2015

One thought on “Voorbereiding crisisnoodopvang vluchtelingen gemeente Oudewater”

  1. Ria van den Heuvel zegt:

    Heel goed dat we hier achter staan als gemeente.
    Wanneer wij in staat zijn zo’n groot feest te organiseren voor het 750-jarig bestaan van onze stadsrechten dan fixen we dit toch ook met elkaar!

Geef een antwoord