Vrijwillige Hulpdienst Oudewater al 40 jaar dienstbaar

Slecht ter been en je moet naar de huisarts of het ziekenhuis? En je hebt zelf geen vervoer en je kunt ook niet terugvallen op familie of beroepsmatige ondersteuning? Geen probleem, want wie in zo’n situatie verkeert kan een beroep doen op de Vrijwillige Hulpdienst Oudewater. Dat geldt tevens voor wie het lastig is om bijvoorbeeld familie te bezoeken of boodschappen te doen. Ook die inwoners kunnen met goed gevolg aankloppen bij de Vrijwillige Hulpdienst Oudewater. En dat al 40 jaar lang.

Bij de viering van vier decennia Vrijwillige Hulpdienst Oudewater overhandigde wethouder Bert Vermeij namens de gemeente een presentje aan de 5 bestuursleden en ongeveer 28 vrijwilligers die de dagelijkse autoritten maken. Inmiddels dus tienduizenden bij elkaar. De Vrijwillige Hulpdienst Oudewater is in 1976 opgericht. Dat gebeurde na overleg met verenigingen, kerken, huisartsen en het maatschappelijk werk. ,,In die tijd was er nog geen sprake van een participatiemaatschappij, maar het initiatief destijds was wel typerend voor Oudewater, namelijk omzien naar elkaar. En dat is in die 40 jaar niet veranderd. Als gemeente hebben wij grote waardering voor wat het bestuur en de vrijwilligers voor anderen betekenen.”

Wie algemene informatie wenst over de Stichting Vrijwillige Hulpdienst toetst 06-48730110. Oudewaternaren die gebruik willen maken van de hulpdienst bellen naar: Marga Hoogenboom (563695), Anneke Koffeman (562018) of Marijke Seine (563898). Er wordt een kleine bijdrage in de kosten per rit gevraagd.

Bron: Gemeente Oudewater | 18 november 2016

Geef een antwoord