Vrijwillige Hulpdienst Oudewater bestaat 40 jaar

De Vrijwillige Hulpdienst Oudewater viert in 2016 haar 40-jarige bestaan. Toen het begrip participatiesamenleving nog moest worden uitgevonden hielp een enthousiast team van vrijwilligers inwoners van Oudewater al uit hun isolement. En dat doen ze in 2016 nog steeds.

Met een vijftal bestuursleden en ongeveer twintig chauffeurs, enthousiaste vrijwilligers, worden dagelijks tientallen mensen naar een afspraak buiten de deur gebracht. Of het nou naar de kapper is of naar de dokter, naar een jarig familielid of naar het ziekenhuis: de chauffeur haalt inwoners op tijd op en begeleidt ze naar de afspraak.

Marijke Seine, voorzitter van de stichting: “De Vrijwillige Hulpdienst is door de jaren heen een uniek systeem gebleken om te voorkomen dat mensen in een isolement raken. Zo kunnen we elkaar als inwoners van Oudewater helpen door te zorgen dat mensen de weg blijven vinden in onze ingewikkelde samenleving. En zo helpen we mee aan het voorkomen van eenzaamheid. Heel erg fijn dat daar altijd weer vrijwilligers voor te vinden zijn: dat zegt wel iets over de gemeenschapszin in Oudewater.” Hoofdmoot van het werk is het vervoer van hulpvragers, daar waar doelmatige of beroepsmatige hulp niet beschikbaar is.

Wie gebruik wil maken van de hulpdienst kan bellen naar: Marga Hoogenboom, (0348) 563695; Anneke Koffeman, (0348) 562018 of Marijke Seine, (0348) 563898. Er wordt een kleine bijdrage in de kosten per rit gevraagd.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 20 januari 2016

One thought on “Vrijwillige Hulpdienst Oudewater bestaat 40 jaar”

  1. Elsbeth De Vlaming zegt:

    Vraagje,
    Nu heeft ons team, wijkteam Careyn Oudewater, een collega die met een been in het gips zit. Zij is woonachtig in Gouda goevewelle. Zoud uw hulpdienst haar voor een vergadering kunnen ophalen , omdat zij nog geen auto mag rijden.
    Ik hoor graag terug.
    Bij voorbaat dank, Elsbeth de Vlaming

Geef een antwoord