Vrolijk Sintfeest voor vluchtelingen

Sinterklaas vierde in het Minkema College feest met de vluchtelingen die woonachtig zijn in Woerden en Oudewater. Het ouderwets gezellige feest zat vol met Hollandse traditie.

Sommige inwoners van Woerden en Oudewater kennen Sinterklaas nog niet zo goed. Ze woonden tot voor kort in Syrië, Afghanistan of een ander onveilig oord. Voor hen organiseerden Kiwanis en Vluchtelingen Steunpunt een Sinterklaasfeest.

De dansers van Attitude 54 dancestudio verzorgden het eerste deel van het programma. Zij maakten er een mooi kinderfeest van: Eerst met een optreden, daarna mochten alle kinderen meedansen. Het hoogtepunt was uiteraard het bezoek van Sinterklaas zelf. Daarop volgden alle bekende taferelen: Pepernoten, liedjes zingen voor Sint en met de Pieten op de foto. Tenslotte was er voor alle kinderen weer een mooi cadeau.

Nel Jorna van Kiwanis Woerden: “Het is fijn dat we dit samen konden organiseren. Hiermee geven we wat Nederlandse cultuur door aan onze nieuwe inwoners. Bovendien is het een vrolijk feest, waarmee de vluchtelingen de zorgen van alle dag even van zich af zetten.”

Kiwanis bracht de benodgde gelden voor het feest bijeen met de 2015-editie van de jaarlijkse Wijnmarkt in Kasteel Woerden.

Bron: Woerdense Courant | 28 november 2016

Geef een antwoord