Vrouwen van Nu Oudewater leuk en heel actief

Wie mag de titel ‘regioverschilmaker’ gaan dragen de komende jaren? Vrouwenvereniging Vrouwen van Nu in Oudewater is er druk mee geweest en heeft wel een voorkeur.

Oudewater – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Vereniging Vrouwen van Nu speelt daar op in door op deze dag een speciale regiodag te organiseren in Bergambacht. Drie leden van het klankbordteam van Vrouwen van Nu afdeling Oudewater, Bep Sluis, Coby Kuiper en Anneke Broekhuizen, vertellen over deze dag en de vele andere activiteiten van Vrouwen van Nu. “Tijdens het programma op 8 maart zal er aandacht besteed worden aan het vrouwenhart. Cardioloog Janneke Wittekoek spreekt over het thema en beweegcoach Ineke van Vliet geeft voorlichting over goede beweging en zal ook de vrouwen letterlijk in beweging brengen”, vertelt Coby.

“Na de lunch zal de verkiezing worden gehouden van ‘De Regioverschilmaker’.” Elke vereniging in deze regio kon vrouwen voordragen voor deze titel. Genomineerden zijn Margo Stekelenburg uit Oudewater, Ineke van Vliet en Arjenne Timmer uit de Krimpenerwaard. Bep Sluis noemt Margo Stekelenburg iemand die verbindt en zou graag zien dat zij deze eretitel een poosje mag dragen. “Ze borduurt Oudewater letterlijk aan elkaar.”

Na de verkiezing zal smartlappenkoor ‘de Tissues’ een muzikaal optreden verzorgen waarin de factor gezelligheid en het meezinggehalte hoog zullen zijn. Iedereen die deze dag wil meemaken kan zich nog opgeven bij Ineke Bode via tel:+31348563737 . De kosten zijn 20 euro.

Sinds een paar jaar heeft afdeling Oudewater van Vrouwen van Nu geen bestuur meer. Coby legt uit: “Het werd steeds moeilijker om bestuursleden te vinden vanwege de grote belasting. We draaien nu met een klankbordteam van negen vrouwen en dat is heel fijn.” Het draagvlak is veel groter en het wordt makkelijker opgevangen als je even niet mee kunt doen. Je kunt het makkelijker combineren met andere verplichtingen.”
De drie dames vertellen enthousiast over de vele leuke avonden die ze bij Vrouwen van Nu hebben gehad. “Weet je nog die avond met de trouwambtenaar met die mooie verhalen? Of de avond met een mevrouw in een rolstoel met een hulphond. En over Stichting Ambulancewens. De avond met het casinospel was ook een succes.” Vrouwen van Nu organiseert elke maand een activiteit in het Zalencentrum in Oudewater en ze maken het programma zo afwisselend mogelijk. “Er is veel aandacht voor elkaar en aan elk nieuw lid wordt gevraagd wat ze leuk vinden”, zegt Bep. Eigenlijk is er teveel om op te noemen, kerstviering, kaarten maken, breien en gewoon gezellig koffiedrinken. Als je lid bent krijg je het landelijke verenigingsblad vier keer per jaar met mooie artikelen, leuke kortingen en acties.

Je kunt altijd gewoon aanschuiven bij deze gezellige vrouwenvereniging van nu. Ga gewoon eens kijken. Begin op de website vrouwenvannu.nl

Bron: Zenderstreek | donderdag 21 februari 2019

One thought on “Vrouwen van Nu Oudewater leuk en heel actief”

  1. Ada de Groot zegt:

    Hallo, graag zou ik in contact komen met Margo Stekelenburg. Ik heb een breiclub van de VvanNu op Lekkerkerk en daar van willen de dames extra lapjes borduren voor het wandkleed Mijn tel nr is 0648601980. Met vriendelijke groet, Ada de Groot.

Geef een antwoord