Vuurwerkschade blijft beperkt in Oudewater

Door vuurwerk sneuvelden er rond de jaarwisseling minder gemeentelijke eigendommen dan in de achterliggende jaren. Het is nog altijd te veel, maar de schade bleef dit keer beperkt tot € 1.400.

Traditiegetrouw maken de medewerkers van de buitendienst direct na de jaarwisseling een ronde door de gemeente. Dan nemen zij de schade op die rond oud en nieuw is aangericht. Zij constateerden dat er een prullenbak, twee verkeersborden en een speeltoestel zijn gesneuveld. De schade beloopt een bedrag van € 1.400.

Burgemeester Verhoeve constateert een dalende lijn als het om vernielingen gaat. Die is een jaar geleden ingezet. “Dat heeft onder andere te maken met de ingekorte tijden waarop het vuurwerk mag worden afgestoken. Verder hebben wij een brief gestuurd naar ouders waarvan de kinderen eerder voor vuurwerkoverlast hebben gezorgd. Daarnaast heeft de politie bepaalde plekken extra goed in de gaten gehouden.”

Burgemeester Verhoeve vindt dat we pas helemaal tevreden kunnen zijn als er helemaal geen vernielingen meer worden gepleegd. Enkele jaren geleden bedroeg de schade meestal 6 à € 7.000 per jaarwisseling.

Bron: Gemeente Oudewater | 15 januari 2016

 

Geef een antwoord