Wandeling via historische tegels

Oudewater krijgt ‘historische tegels’
Alleen nog het benodigde geld zoeken en dan krijgt Oudewater stoeptegels waarmee een historische rondwandeling te maken is.

De Geschiedkundige Vereniging Oudewater heeft van de gemeente toestemming gekregen om twaalf zogeheten QR-tegels in het stadscentrum te plaatsen. Op zo’n tegel staat een icoon in zwart-witte blokjes. Wie dat met een app op z’n smartphone scant, komt op een internetpagina waarop precies is te lezen wat de historie van deze plek is.

Penningmeester Jaap van der Laan van de historische vereniging zag ze in Zierikzee, en later testte hij samen met enkele collega’s de route die Lex Albers in buurgemeente Woerden heeft gecreëerd.

Het Oudewaterse college van B en W reageerde vervolgens ‘zeer enthousiast’ op het verzoek tot plaatsing, aldus Van der Laan. ,,Nu gaan we volop zoeken naar sponsors. Denk aan bedrijven die een tegel op hun stoep financieren en vervolgens op de betreffende webpagina worden vermeld.” Het Toeristisch Informatiepunt heeft al beloofd een routebeschrijving langs de QR-tegels te maken.

Eén ding staat vast; historische plekken heeft Oudewater in overvloed, glimlacht Van der Laan.

AD Groene Hart Woerden | Dinsdag 13 mei 2014

One thought on “Wandeling via historische tegels”

  1. Renata zegt:

    Hallo hallo,Hier zijn we weer. Onze leerlingen van het Erasmusatheneum te Deinze hebebn momenteel 425 mutsjes in de veritas te Deinze binnengebracht. Er zitten super mutsjes tussen.Volgend jaar mag je ons weer verwachten. Ze vonden het COOL!

Geef een antwoord