The Wedding Singer door Treatief

Wanneer je de eerste doorloop van The Wedding Singer door Treatief hebt gezien, dan denk je: “Daar wil ik ook naar gaan kijken; dat wil ik ook horen”. Wat een cast, wat een getalenteerde spelers, wat een muziek en wat een sfeer. Word daar maar eens niet vrolijk van.

‘In mei’, zo staat er te lezen op de website van Stichting Treatief Producties, ‘brengt Treatief een splinternieuwe productie op de planken van de Klepper in Oudewater: The Wedding Singer. Het is 1985 en Robbie zingt op bruiloften. Ook Julia is er vaak aanwezig, als serveerster. Wanneer ze beiden gaan trouwen met iemand anders beseffen ze dat ze eigenlijk verliefd zijn op elkaar.’

The-wedding-singer-treatief--4-2017 015

De musical is in 1998 ook als film uitgekomen en valt onder de noemers komische en romantische films. Regisseur Joyce Wasterval noemt het een ‘feel-goodmusical’: “Robbie is een zanger die op bruiloften en partijen zingt. Hij staat op het punt om te gaan trouwen, maar of dat wel de juiste beslissing is … Verder vertelt ik niets want hoe het verder gaat moet een verrassing blijven.”

Totaal zo’n veertig mensen

Verder vertelt zij dat er een cast staat van maar liefst 20 man. Daaronder bevinden zich bekende namen als Joyce Uitbeijerse, Judith Valstar (beiden Linda) , Lieke Dekker, Jantine van Dijk (beiden Julia), Marcel Heijmans (Glenn)en Koen Stekelenburg (Robbie).

The-wedding-singer-treatief--4-2017 038 The-wedding-singer-treatief--4-2017 046

In september al is deze groep begonnen met repeteren en het resultaat mag er dan ook ongetwijfeld zijn. Achter de schermen is ook nog eens een man/vrouw of twintig bezig met decor, kleding, kap- en grimewerk. Joyce zelf zorgde voor de choreografie.

The-wedding-singer-treatief--4-2017 055

Muziek met een M

En dan was nu de eerste doorloop, met muziek natuurlijk. Een band onder de strenge, maar rechtvaardige en zeker bezielende en gedreven leiding van Gerbrand van Kolck, met twee gitaristen, een drummer en hijzelf op de toetsen zet de luisteraar een aantal indrukwekkende stukken muziek voor.

The-wedding-singer-treatief-gerbrand-van kolck-4-2017 047

Als je Gerbrand van Kolck even googelt, is dat niet echt verbazingwekkend, want hij heeft de muzikale leiding bij Amsterdam Musical en een flink aantal andere gezelschappen en heeft ook nog eens de leiding van het Grand Circle Orchestra.

Nog even geduld en dan vinden de voorstellingen plaats; op 10 t/m 13 mei ’s avonds en op die laatste zaterdag ook ’s middags. Overigens zijn de plaatsen op vrijdag en zaterdag al bijna op; dus wie dan graag wil, zal zich moeten haasten. De kaartverkoop is bij de Emté en The Read Shop, maar kunnen ook online besteld worden, ga daarvoor even naar de website van Treatief.

Bron: Oudewater.net | 3 april 2017
Tekst: Aad Kuiper
| Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord