Wegwijs in adoptie

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie neemt op vrijdag 6 februari a.s. het eerste exemplaar van ‘Wegwijs in adoptie – een praktische handleiding bij interlandelijke adoptie in Nederland’ in ontvangst. Het boek is geschreven door Macky Hupkes. De overhandiging vindt om 15.30 uur plaats bij de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) in Oudewater.

Wegwijs in adoptie beschrijft het proces van het adopteren van een kind in Nederland door middel van interlandelijke adoptie. Wetten en regels – geschreven en ongeschreven – worden uitgelegd en vertaald naar de praktijk van adoptiebemiddeling. Daarmee geeft Wegwijs in adoptie als eerste boek in Nederland op een praktische wijze antwoord op de vraag hoe het adopteren van een kind in zijn werk gaat. Door de heldere beschrijvingen en het gebruik van veel voorbeelden uit de praktijk, wordt duidelijk hoe intensief de adoptieprocedure is en met welke waarborgen deze wordt omgeven. Auteur Macky Hupkes, directeur internationale zaken van de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS): “Het boek is een praktische handleiding, niet alleen voor aspirant-adoptieouders, maar ook voor de aankomende adoptieoma’s, adoptieopa’s, tantes, ooms, vrienden en voor iedereen met belangstelling in adoptie. Ook professionals in het werkveld en studenten vinden in dit boek informatie die de juridische en sociaal-emotionele kanten van adoptie in het perspectief van het proces plaatst.”

Het voorwoord voor Wegwijs in adoptie werd geschreven door professor dr. Femmie Juffer, Hoogleraar Adoptie bij het Centrum voor Gezinsstudies van de Universiteit Leiden. Juffer: “Dit boek geeft een actueel beeld over de adoptieprocedure en wat er allemaal komt kijken bij het adopteren van een kind uit het buitenland. Het staat boordevol relevante informatie over bijvoorbeeld adoptiekinderen met special needs. Door de vele aansprekende voorbeelden is het bovendien prettig leesbaar. Een wegwijzer die aspirant adoptieouders en hun familie en vrienden op weg kan helpen bij adoptie “

Het boek is vanaf 6 februari te koop via www.wegwijsinadoptie.nl of bij The Read Shop in Oudewater.

 

Geef een antwoord