Wereldwinkels in Nederland bestaan 50 jaar!

50 jaar geleden ging de eerste Wereldwinkel ter wereld open en wel in Breukelen. Nu, 50 jaar later, zijn er bijna 250 Wereldwinkels! Duizenden vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor fairtrade en verkopen prachtige cadeauartikelen. En dat is een cadeautje voor de makers. Zij verdienen op deze manier een inkomen en zijn zo in staat een beter bestaan op te bouwen.

Fairtrade

Wereldwinkels verkopen niet zomaar cadeaus. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier de kans deel te nemen aan internationale handel, hun organisatie te professionaliseren en hun levensstandaard te verbeteren. De bijna 250 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Al 50 jaar lang! Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.

20 jaar Wereldwinkel Oudewater

In 1998 ontstond Stichting Wereldwinkel Oudewater en vanaf 1999 had de Wereldwinkel een vaste plaats op de weekmarkt. In 2004 is een grote wens in vervulling gegaan, de Wereldwinkel verhuisde naar een pand in de Leeuweringerstraat. Na 11 jaar verhuisde de Wereldwinkel naar een A locatie in dezelfde Leeuweringerstraat.

Naast de verschillende locaties veranderde ook de uitstraling van de winkel. Van een winkel gericht op foodproducten transformeerde het naar een moderne cadeauwinkel. Dit omdat de meeste foodproducten ook te koop zijn in supermarkten, wat ook de bedoeling is geweest.

Van betekenis

De Wereldwinkel blijft belangrijk bij het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden. Wij hebben u als klant nodig voor het voortbestaan van de Wereldwinkel. Daarom krijgt u tijdens de weken van 2 tm 14 september bij aankoop een attentie en de kans op een mooie prijs. Hiermee willen wij u als klant bedanken voor uw stukje bijdrage aan een betere wereld.

 

One thought on “Wereldwinkels in Nederland bestaan 50 jaar!”

  1. Roelof H.J. Oudman zegt:

    Op 17 januari 2020 waren mijn echtgenote en ik te gast bij Marja en Jan in de Wereldwinkel. Bij het zoeken naar een webadres kwamen we op deze site.
    Wij willen de winkel komende zaterdag, 20 juni opnieuw bezoeken, omdat we een Afrikaans beeldje van hen kochten.
    Ik wilde hen dat meedelen.

Geef een antwoord