Werkbezoek commissaris van de Koning aan Oudewater

Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, brengt donderdag 13 november een werkbezoek aan Oudewater. Op het programma staan onder andere gesprekken met burgemeester Pieter Verhoeve, het voltallige college en een informeel samenzijn met de gemeenteraad.

Van Beek spreekt met Verhoeve over onder andere openbare orde en veiligheid. Als later ook de wethouders Bert Vermeij en Ad de Regt aanschuiven, dan komt een onderwerp als regionale samenwerking ter sprake.

Stadswandeling

Na deze gesprekken brengt Van Beek een bezoek aan de gerestaureerde Sint Franciscuskerk in de Kapellestraat. Daarna maakt hij een stadswandeling. Tijdens deze rondgang maakt hij kennis met uitingen in het kader de viering van 750 jaar stadsrechten. Tot slot krijgt Van Beek een korte toelichting op de wijze waarop hotel-restaurant Abrona wordt gerund. Daar vindt vanaf 17.00 uur ook het informeel samenzijn met de Oudewaterse gemeenteraad plaats. Leden van Provinciale Staten ontvangen tevens een uitnodiging voor die bijeenkomst. Die duurt tot 18.00 uur.

Burgemeester Verhoeve kijkt uit naar de komst van de commissaris. ,,Het is altijd goed als overheden hun kennis en inzichten met elkaar delen. Op die manier krijgen wij meer zicht op wat er bij de provincie speelt en de commissaris kan zich op de hoogte stellen van de uitdagingen waar Oudewater voor staat. Dat komt het samenspel tussen provincie en gemeente alleen maar ten goede.’’

Gemeente Oudewater | 7 november 2014

Geef een antwoord