Werkzaamheden Goejanverwelle

Opknappen dorpshart Hekendorp bijna geklaard

Goejanverwelle in Hekendorp krijgt een nieuwe laag asfalt. De kwaliteitsverbetering van het wegdek – tussen de huisnummers 3-92 – vormt de afsluiting van een totale opknapbeurt van het dorpshart. Eerder werden de (Goejanverwelle)sluis, de brug over de sluis en de waterinlaat tussen de Hollandse IJssel en de Enkele Wiericke grondig gerenoveerd.

De asfalteringswerkzaamheden starten maandag 14 december en duren naar verwachting tot en met vrijdag 18 december. Voor de duur van de werkzaamheden geldt een omleidingsroute via de N228. De direct aanwonenden hebben een brief in de bus gekregen waarin aanvullende informatie staat.

Aanvankelijk was het de bedoeling de werkzaamheden in fases uit te voeren. Een deel van de weg is namelijk eigendom van de gemeente, een ander gedeelte van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). De twee wegeigenaren hebben de koppen bij elkaar gestoken en trekken gezamenlijk op. Wethouder Bert Vermeij: ,,Daardoor kunnen we de werkzaamheden beter op elkaar afstemmen én in één keer uitvoeren. Daarmee besparen we kosten en het geeft minder overlast voor de direct aanwonenden. En voor alle Hekendorpers betekent dit dat zij straks een prachtig opgeknapt middelpunt van het dorp hebben.’’

De wethouder doelt op de renovatie van de monumentale Goejanverwellesluis en de waterinlaat tussen de Hollandse IJssel en de Enkele Wiericke. Die werkzaamheden startten in 2010. Dat leverde de nodige stremmingen voor het gemotoriseerd verkeer op en ongemakken voor de inwoners.

Bron: Gemeente Oudewater | 8 december 2015

 

Geef een antwoord