Wie maakt ontwerp voor mozaïekbank?

Wie maakt het mooiste ontwerp voor een mozaïekbank? Coby Feller wil ter ere van Oudewater 750 jaar Stad één of meerdere mozaïekbanken gaan maken. Het geld voor tenminste één bank is binnen, een werkplek is gevonden en vrijwilligers die willen mozaïeken ook. Maar nu nog een mooi ontwerp.

De bank, een soort sofa, zal aan de voor- en achterkant worden bekleed met mozaïeksteentjes. Omdat het een project is wat Feller juist samen wil doen met de inwoners van Oudewater roept ze iedereen op hieraan een bijdrage te leveren.

Via de facebookpagina ‘Oudewater Zit Goed’ kun je een sjabloon opvragen van de omtrek van de bank. Lijntekeningen, zoals Feller ze noemt, waarop je je eigen ontwerp kan maken van dát wat jij mooi vindt op dit kunstproject.

Als je op de site kijkt van Social Sofa, waar Feller ook haar ideeën en de bank vandaan haalt, dan zie je de meest fantastische banken in prachtige kleuren en kunstzinnige afbeeldingen. “Al maakt iemand maar een deel-ontwerp, dan ben ik al heel blij”, zegt Coby Feller enthousiast.

De bank zal jaren het gezicht van een mooie plek in Oudewater bepalen. Waar de bank precies komt te staan is onbekend, maar doordat de bank van beton is en het mozaïek bestand is tegen weer en wind zal het inwoners van Oudewater nog lang herinneren aan dit bijzondere jubileumjaar.

Een jury zal een ontwerp uitkiezen vóór 1 april. De lijntekeningen kunnen opgehaald worden aan de Lange Burchwal 80 en bij Sille Kunst op donderdag, vrijdag en zaterdag. Informatie via e-mail: oudewaterzitgoed@gmail.com.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 18 februari 2015

Geef een reactie