Winterwonderland in het 750 jarige Oudewater

Vrijdag 12 december en zaterdag 13 december is er een groots Winterwonderland in het jarige Oudewater, waarbij de Markt en de route naar de Franciscuskerk aan de Kapellestraat in winterse kerstsferen veranderen. Winterwonderland is een evenement van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad in samenwerking met Stichting Reddingsplan Franciscuskerk, Ondernemersvereniging Oudewater, Vrienden van Oudewater, Midland FM en Schaatsvereniging Oudewater.

Vrijdag 12 december vanaf 15.00 uur is er in het centrum van Oudewater de jaarlijkse kerstfair, met volop hapjes en drankjes, cadeautjes, winterhuisjes en kerstmuziek. De kerstfair op straat loopt naadloos door in de kerstmarkt in de Franciscuskerk.

Vrijdag om 18.30 uur begint de kaarsjesavond van de Vrienden van Oudewater met een optocht met kaarsen en lampionnen vanaf De Wulverhorst naar de markt, waar het kerstverhaal wordt verteld en de lichtjes in de grote kerstboom ontstoken worden. Kinderen kunnen kerststukje maken en broodjes bakken. Die activiteit duurt tot 21.00 uur.

In de pastorietuin van de Franciscuskerk is om 20.30 uur de opening van de schaatsbaan. De Schaatsvereniging Oudewater verzorgt tot en met 4 januari 2015 een afwisselend programma voor jong en oud.

De kerstmarkt in de kerk gaat verder op vrijdagavond en eindigt zaterdag rond 15.00 uur, de kerstfair in de binnenstad is tot en met zaterdagavond geopend.

Daarnaast wordt er rondom de studio van Radio Ooievaarsnest, dat al draait vanaf donderdag 20.00 uur, geld ingezameld voor drie Oudewaterse goede doelen. Zaterdag van 21.00 uur tot 22.00 uur is de finale van dit evenement op de Markt.

Programma Winterwonderland

Winterwonderland bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Radio Ooievaarsnest (donderdag 11 t/m zaterdag 13 december)
  • De markt Winterwonderland Oudewater 750 (vrijdag 12 en zaterdag 13 december)
  • Kaarsjesavond Vrienden van Oudewater (vrijdagavond 12 december)
  • Kerstmarkt St. Reddingsplan Franciscuskerk (vrijdag 12 en zaterdag 13 december)
  • Schaatsbaan Oudewater 750 – SVO (vrijdag 12 december t/m zondag 4 januari 2015)

 

Over Oudewater 750 jaar Stad

In 2015 viert heel Oudewater feest! De stad Oudewater bestaat dan 750 jaar. Een unieke gebeurtenis in een unieke stad. Stichting Oudewater 750 jaar Stad organiseert gedurende het feestjaar van oktober 2014 tot en met september 2015 tal van evenementen en culturele activiteiten en realiseert educatieve- en kunstprojecten. In het jubileumjaar is veel ruimte voor nieuwe en bestaande initiatieven en activiteiten van verenigingen, stichtingen, bedrijven, middenstand, organisaties en particulieren. Voor meer informatie kijkt u op www.oudewater750jaar.nl.

Oudewater 750 jaar Stad | 10 december 2014

Geef een antwoord