www.oudewater.net

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver: een werkgroep van zes vrijwilligers – ere wie ere toekomt – heeft in een paar maanden tijd een hoogst complete, laagdrempelige, overzichtelijke en toegankelijke website samengesteld voor toeristisch en vrijetijds Oudewater. 

Het idee was: als iemand uit een andere stad of land iets op internet op wilde zoeken om bijvoorbeeld een dag naar Oudewater te gaan (met die beroemde Heksenwaag) dan kwam zo iemand vaak terecht op de website van de gemeente www.oudewater.nl, waar je wel alles kunt vinden over omgevingsvergunningen en de gemeenteraad, maar niet welke maanden, dagen en uren de Heksenwaag geopend is. Een gemis voor al die potentiële bezoekers uit binnen- en buitenland (want ook touroperators uit België of Zweden, ja zelfs uit Japan, kijken op internet).

De Stichting Recreatie Oudewater heeft het probleem aangepakt, en een geslaagde poging gedaan om alle beschikbare toeristische informatie op één vindplaats te bundelen: de nieuwe site www.oudewater.net. Let op dat laatste: niet punt .nl, maar punt .net.

“Er waren al meer dan vijftig sites in de lucht”, zei burgemeester Verhoeve tegen zijn gehoor in een bomvolle raadzaal in het Oudewaterse stadhuis, “waar het woord Oudewater in de naam van de site voorkwam.” Websites, die iets anders wilden communiceren dan de site van de gemeente. Professionele en goed bedoelde sites, ondernemersbelangen, toeristische attracties, bed & breakfasts, noem maar op: je kon door de bomen het bos niet meer zien. Alle toeristische informatie staat nu gestroomlijnd en vindbaar op de nieuwe site, die bovendien regelmatig aangevuld en geactualiseerd gaat worden.

De burgemeester drukte zijn gehoor op het hart om elke denkbare aanvulling vooral aan de beheerders van de site door te geven: hoe completer en nauwkeuriger hoe beter. Het gehoor in de raadzaal vond het prachtig, want vrijwel alle aanwezigen waren deelgenoot in het project, in toeristisch Oudewater, belanghebbende, vrijwilliger bij of voor het Toeristisch Informatiepunt, het Touwmuseum of de Heksenwaag, de rondvaarten, horeca en anderen.

Na de burgemeester sprak Jacques Zanen namens de stichting, loofde de zes bouwers van de website die in recordtijd alle informatie met foto’s en al op een rijtje gekregen hadden, en deelde een complimentje en een presentje uit.

Gerdine van de Ven, één van de zes ‘bouwers’, sprak als laatste, en meende dat deze informatie over de touwstad alles te maken heeft met ‘binden en boeien’, en boeien dan in de betekenis van de belangstelling vasthouden. Zij nodigde burgemeester Verhoeve uit om als symbolische start van Oudewater.net twee einden touw aan elkaar te knopen. Pieter is duidelijk niet bij de scouting geweest, maar het was in elk geval een ferme, niet mis te verstane knoop. Daarna was er voor iedereen een feestelijk glaasje champagne en hapjes uit de categorie streekproducten.

Otto Beaujon | De IJsselbode | Dinsdag 15 april 2014

One thought on “www.oudewater.net”

  1. Ton Spaan zegt:

    Geweldige site met veel informatie. Had er al wat insite informatie over maar nu ik hem zie…..prachtig, gebruikersvriendelijk, mooie lay-out.

Geef een antwoord