Zilver en brons voor familie Den Bleker!

Op zondag 11 juni stond het 43e Internationale Judotoernooi Venray op het programma. Dit grote toernooi met 1400 deelnemers in 2 dagen werd gehouden in sporthal De Wetteling te Venray.

Sylvana den Bleker -57 kilo, Damiën den Bleker -66 kilo en Rick van Montfoort +100 kilo waren dit jaar ingeloot om mee te doen.

Rick kwam als laatste uit in de senioren categorie +100 kilo, helaas won hij geen partijen tegen de veel zwaardere tegenstanders.

Sylvana mocht als eerste de tatami betreden, ze maakte het erg spannend. Zij kwam achter te staan met 2 wazari’s, maar in de laatste seconden van de wedstrijd wierp zij de Belgische in ippon (vol punt). In de tweede ronde was zij veel sterker dan haar tegenstandster. Na 6 wazari’s gescoord te hebben, maakte zij het af op de grond met een snelle verwurging. In de finale moest zij het opnemen tegen Pleuni Cornelisse. 3 wazari’s tegen en 1 voor was niet genoeg voor Sylvana, ze werd hierdoor knap 2e.

Damiën den Bleker verloor zijn eerste wedstrijd tegen de stugge Thom Schoof. Hierna won hij met wazari en ippon van zijn Belgische tegenstander. Om het brons gaf zijn tegenstander op wegens ziekte. Hierdoor was het brons voor Damiën.

Deze twee medailles op dit grote toernooi is een mooie afsluiting van dit seizoen.

Bron en foto: Richard Proost Sport  | 12 juni 2017

Geef een antwoord