Stad Oudewater

Ontdek de stad Oudewater – het ontstaan

Oudewater is ontstaan op de plaats waar het riviertje de Lange Linschoten uitmondt in de Hollandse IJssel. Wanneer dit precies is gebeurd is niet bekend en ook de herkomst van de naam Oudewater is onduidelijk. Er wordt aangenomen dat Oudewater een verbastering is van ‘Oude (uiter)waard’.

Ontdek de stad Oudewater – het heden

Het Oudewater van nu is een moderne, bruisende gemeenschap met liefde voor het verleden en oog voor de toekomst. De gemeente Oudewater heeft ruim 10.000  inwoners, die verspreid wonen over de kernen Oudewater, Snelrewaard, Hekendorp en Papekop. In het stadje Oudewater zelf wonen ongeveer 7.000 mensen.

Wie meer wil weten over Oudewater als gemeente kan zoeken in de Stadsgids van Oudewater, met allerlei informatie over de gemeente zelf, de dienstverlening, zorg en aanwezige organisaties en verenigingen. Natuurlijk is de website van de gemeente Oudewater ook bijzonder rijk aan informatie.

Ontdek de stad Oudewater – 750 jaar

In 2015 vierde Oudewater feest vanwege het 750-jarig bestaan. het werd een onvergetelijk evenement dat georganiseerd werd door de  Stichting Oudewater 750 jaar Stad. Hier en daar zwerven nog wel wat filmpjes op internet rond.

Oudewater in beeld

Voor wie vast de sfeer wil proeven hebben we hier een leuk filmpje:

En er is nog meer:

Mascha Lange maakte een promotiefimpje over Oudewater (januari 2014).  Zij is studente media en entertainmentmanagement.

In de herfst van 2012 is dit filmpje gemaakt over het Groene Hart, met een paar mooie beelden van Oudewater erin.

De AVRO heeft in zijn serie Ontdek je plekje 2 uitzendingen over Oudewater.