Oudewater sehen

De toerist ziet het meteen en Oudewaternaren zelf ervaren het ook nog altijd: Oudewater heeft prachtige monumentale pandjes, schitterende geveltjes, sfeervolle straatjes en een geweldig marktplein om te bekijken. Dus dwaal rond en geniet van al het moois dat Oudewater te bieden heeft!

Oudewater bekijken via stadswandeling en musea

Bekijk Oudewater eens via een stadswandeling, met of zonder gids. Het is een belevenis: zo veel historische pandjes, mooie monumenten, kunst en cultuur, typische kerken en aardige musea! Waaronder museum de Heksenwaag. Want wie Oudewater zegt, zegt ook heksen, heksenwaag en heksenvrijstad. Oudewater heeft iets magisch, iets betoverends, iets mystieks. Oudewater heeft magie. Dat is te voelen, proeven en ervaren in een wandeling door de stad.

Oudewater heeft nog veel meer: de touwfabriek, het touwmuseum ‘De Baanschuur’ en allerlei verwijzingen naar onze touwgeschiedenis. Oudewater bindt en boeit. Daarnaast zijn er nog meer musea in de buurt van Oudewater die voor de liefhebber beslist een bezoekje waard zijn.

Oudewater bekijken door kunst

De pagina kunst in Oudewater geeft een overzicht van wat er zoal te vinden is aan monumenten en beeldende kunst. Oudewater biedt zelfs een kunstwandeling met een bijbehorende kunstwandelroute én een kunstfietstoer met een kunstfietsroute. Bekijk de galeries en ateliers in Oudewater, kerken, monumenten en meer via een arrangement bij het Toeristisch Informatie Punt en geniet van ‘kunstzinnig’ Oudewater!

Culinaire stadswandeling in Oudewater

Uiteraard is  er ook in Oudewater de mogelijkheid deel te nemen aan een culinaire stadswandeling.

De naam van dit arrangement is “Happen en Stappen”. Lekker eten in gerenommeerde restaurants en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids. Meer informatie op de pagina “Happen en Stappen”.

Oudewater bekijken in beeld – voorproefje

Alvast even genieten van al het fraais dat Oudewater te bieden heeft? Dat kan via deze schitterende foto’s van Oudewaters mooiste plekjes. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen staan er ook nog leuke filmpjes bij Ontdekken: de stad Oudewater: nog meer voorproefjes!