Streekproducten uit Oudewater

Oudewater heeft heerlijke streekproducten te bieden. Zo maakt Bakkerij Stijnman koekjes met de naam ‘Geelbuikjes’. Deze naam verwijst naar de touwhistorie van Oudewater, toen het sisaltouw tijdens de productie werd strakgetrokken om de buik, waardoor de gele kleur op de buiken achterbleef. Daarnaast biedt Stijnman speciaal vervaardigde bonbons met de welluidende naam ‘Oudewaterse Kus’.

Betoverende Oudewaterse lekkernijen

Hocus Pocus Zoetwaren is een oud-Hollandsch snoepwinkeltje midden in het hart van Oudewater en biedt betoverende Oudewaterse lekkernijen. Hier vind je bonbons, handgemaakte truffels, stroopsoldaten, duimdrop, framboosjes, kaneelstokken en nog veel meer! Wil je ouderwets genieten en de tijd van vroeger herbeleven, kom dan naar Hocus Pocus om deze Oudewaterse lekkernijen te proeven.

Kazen uit het Groene Hart

De liefde voor bijzondere streekkazen uit het Groene Hart staat centraal in de winkel van ’t Kaasmeisje aan de Leeuweringerstraat 28 in Oudewater. Op de toonbank zijn tal van regionale en ambachtelijke kazen te vinden als: Romero, Ruygentaler, Groene hart kaas, Harriete’s geitenkaas, Lindeboom truffel, Blue de graven IJgewijz, Friese nagel, brandrood en niet te vergeten de Le Petit Doruvael: een inmiddels zeer bekend, zelf ontwikkeld roodbacteriekaasje van haar ouders.