Rariteitenwandeling

Wandeling langs vergeten ambachtelijke gereedschappen door Oudewater

Ter ere van het 750 jarig bestaan van de stad Oudewater zijn van 11 oktober t/m 1 november 2014 in de etalages van de Oudewaterse winkeliers ‘stillevens’ te zien, waarin gereedschappen zijn verwerkt die behoren bij het ambacht van de betreffende ondernemer. Stap voor stap door het centrum van Oudewater, kennismakend met prachtige antieke gereedschappen waarvan het bestaan niet algemeen bekend is.

Winkels in Oudewater

In Oudewater zijn weinig onpersoonlijke winkelketens, maar des te meer kleine (familie)- bedrijven. Uit de ambachtelijke erfenis van onze voorouders c.q. voorgangers heeft winkeliersvereniging NOVO een ‘rariteitenwandeling’ samengesteld die voert langs de etalages van ondernemers door het fraaie centrum van Oudewater. Bij deze wandeling hoort een vragenlijst welke af te halen is bij de winkeliers en het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP), waarop de wandelaar in kan vullen wat die denkt te zien in de etalages.

Prijsvraag

Met het invullen van de vragenlijst kan een prijs gewonnen worden: een interessante rondleiding voor 10 personen door het Museum Oude Ambachten en Gereedschappen van de familie Vergeer te Hoenkoop (Oudewater) en samen met het gezelschap pannenkoeken eten in het centrum van Oudewater.

De winnaar krijgt half november bericht. De prijs is in te wisselen op afspraak.
De inzendingen worden gejureerd door Bert Vergeer van Museum Oude Ambachten en Gereedschappen Vergeer te Hoenkoop (Oudewater) en een afgevaardigde van winkeliersvereniging NOVO. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.