Welkom bij De Hexameter

De Hexameter is een intieme, gezellige stoffenwinkel in het historisch hart van Oudewater. Naast een vaste collectie basisstoffen vindt je er seizoensgebonden modestoffen en een uitgebreid assortiment kleinvakartikelen. Hoewel de winkel bescheiden is van formaat, zijn we zeker niet bescheiden in onze service, kennis en aandacht. De Hexameter is hét adres voor stoffen en alles wat daarmee te maken heeft: bruids- en modestoffen en allerhande fournituren en handwerkartikelen.

Eigenaresse van De Hexameter is Margo Stekelenburg. Haar winkel betekent veel voor haar: “Ik verkoop niet alleen stoffen en alles wat er bij hoort, maar ik geef ook graag advies en samen met de klant komen we vaak op originele ideeën. Ik doe dat met veel plezier en dat merken de klanten! Ik heb een grote, maar vooral trouwe klantenkring. Ik kan ervan genieten als de klant tevreden de deur uitgaat. Dan is ook mijn dag weer goed!”

Hét adres voor stoffen en meer

De-Hexameter_Doopjurken_OudewaterDe Hexameter is hét adres voor modestoffen en fournituren. Daarnaast is er een bescheiden handwerkafdeling: alle kleuren DMC-garen, diverse borduurlinnen en Beyers-bont, frivolité en meer! Maar het is ook hét atelier voor bruidsmode op maat, voor doopjurken, voor het bekleden van wiegen en ‘herinneringen in stof’. Op verzoek kan gewerkt worden aan persoonlijk uitvaarttextiel.

Alles wat met zelfmaakmode te maken heeft

Een stof is niet zomaar een stof. Er zijn stoffen die gemakkelijk te verwerken zijn en stoffen die meer bedoeld zijn voor een geroutineerde naaister. Je kiest stof uit omdat het mooi is, maar het moet ook goed te verwerken zijn voor het te vervaardigen patroon. Daarnaast is de vaardigheid van de naaister niet onbelangrijk. Een advies is dan vaak welkom om teleurstellingen te voorkomen. Er is meer dan modestoffen in de winkel te vinden. Van applicaties tot vlieseline, van elastiek tot ritsen, van knopen tot band & kant.

Bruidsmode

Trouwplannen? Maak met ons een afspraak en vertel waar je aan denkt. Soort stof? Kleur? Een romantische uitstraling van de bruidsjapon of liever eenvoudig en sereen? groepBen je meer het stoere type of mag het wat extravaganter zijn? Ook in de modellen kunnen wij je adviseren. Het ene model past beter bij een persoon dan het andere. Door onze werkwijze ben je verzekerd van een juiste keuze op die bijzondere dag.

We beschikken over een ruime collectie bruidsstoffen (op staal) van wel meer dan 120 kleuren dupionzijde, satijn, al dan niet geborduurde voile, kant enz. Deze bruidscollectie is ook beschikbaar voor de thuisnaaister. Als je het plezierig vindt zijn wij op de achtergrond aanwezig om je te helpen bij het maken van je bruidsoutfit.

Let op! Betreffende de bruidsmode werken wij enkel op afspraak! Een eerste afspraak is vrijblijvend: zowel voor het op maat (laten) maken van het bruidstoilet en/of het bezichtigen én voelen van alle mogelijke bruidsstoffen.

Wiegbekleding en doopjurken/-pakjes

Bij De Hexameter kunt je ook terecht om de wieg te laten bekleden. Op zolders staan heel wat (antieke) wiegen. Van hout, riet, smeedijzer. Zelfgemaakt of door een ambachtsman vervaardigd. Hoe leuk is het om deze voor de nieuwe telg weer in gebruik te nemen?

Bekleden we hem net zoals het vroeger was of geven we hem een héél nieuw uiterlijk. Romantisch of stoer, sober of met ‘toeters en bellen’, (veel-)kleurig of eenvoudig wit/ecru. Offer jij je bruidsjapon op aan de nieuwe wieg, of nemen we nieuwe stof. Alles kan, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Ook hier is werken op afspraak plezierig. Dan krijg je alle aandacht die je verdient.

Uitvaarttextiel & herinneringen in stof

Voortvloeiend uit bovenstaande activiteiten ontstond de vraag naar uitvaarttextiel. Vroeger was het gebruikelijk om een doodshemd in je uitzet te hebben. Dit gebruik lijkt een revival te ondergaan. Daarnaast willen meer en meer mensen niet meer in een kist begraven/gecremeerd worden. In contact met de vele culturen die Nederland inmiddels rijk is zijn ‘wikkelkleden’ een nieuwe optie naast de traditionele kist. Deze kleden kunnen al dan niet gepersonaliseerd vervaardigt worden. Er zijn ook mogelijkheden om, in een later stadium, een dierbare herinnering te laten maken van kleding van de overleden geliefde. Hiervoor komen we graag bij u langs, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Bijzondere projecten

Bij De Hexameter, worden regelmatig workshops, al dan niet op speciaal verzoek, georganiseerd. Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen.

Margo-Stekenlenburg_Ine-de-Waal_monumentenquilt_IMG_1690

monumentenquilt-oudewater_IMG_1332

Er zijn diverse projecten op stapel gezet. Het laatste project was ‘De Oudewaterse Monumentenquilt’: een textiel kunstproject waarin afbeeldingen van Oudewaterse monumenten zijn gevangen in een mozaïek van hexagonnen. De quilt was een idee van Margo Stekelenburg en op haar verzoek ontworpen door Ine de Waal en opgedragen aan de 750ste verjaardag van de stad Oudewater. Aan de quilt is meegewerkt door ruim 500 mensen uit geheel Nederland en ver daarbuiten.

De-Hexameter_Monumentenquilt
Foto gemaakt door Cojan van Toor Fotografie.

Wie er meer over wil weten, kan informatie vinden op de website van De Hexameter, de Facebook pagina Hexameter Monumentenquilt of op Oudewater.net:
de monumentenquilt
de onthulling van de monumentenquilt