Welkom bij Hocus Pocus Zoetwaren

Het was al weer in 2007 dat Hocus Pocus Zoetwaren haar deuren in het centrum van Oudewater opende. Wat een heerlijk nostalgische uitstraling! Alsof je via een magische deur in vroegere tijden belandt. Probeer het maar eens, na een wandeling door het prachtige Oudewater.

En als je eenmaal binnen bent …. ohhh …

Als je eenmaal binnen bent, en enigszins bekomen van het schitterende interieur, dan zie je al dat lekkers. En je weet dat het allemaal met aandacht en liefde van (h)eerlijke grondstoffen, en ook nog vaak met de hand, gemaakt is. En er is nog meer dan alleen dat lekkers. Voor jezelf of voor een ander; wat een uitgebreide keuzemogelijkheden. En als je nog iets anders wilt, helpen ze je meedenken. Waar vind je nog zulke ouderwets vriendelijke service? Hier! Lees maar!

Oud-Hollandsche Suyckerwercken

Hocus-Pocus-Zoetwaren_OudewaterBij binnenkomst in de winkel waant u zich in tijden van weleer. Op magische wijze herleven oude smaken en worden nieuwe smaken ontdekt. In de winkel staat de kast, gemaakt uit oude kerkpanelen, boordevol glazen potten met voor elk wat wils. Van ulevellen en roomboterwafels tot stroopsoldaatjes en kaneelstokjes. Hocus-Pocus-Zoetwaren_Leentje-Willems_snoep_OudewaterIn deze kast prijkt natuurlijk ook ons eigen zuurtje: Leentje Willems, een ambachtelijk snoepje met eigen smaak en verhaal, speciaal gemaakt voor Oudewater. En dat is nog niet alles! Onze nieuwste aanwinst is het Stadsviooltje, een handgemaakt zuurtje met het oudste stadszegel uit de 13e eeuw. Ter gelegenheid van 750 jaar stad!

(H)eerlijke bonbons

Hocus-Pocus-Zoetwaren_OudewaterWij presenteren vol trots een handgemaakt Oudewaters bonbonassortiment en chocolade Oudewaternaartjes. Een genot voor de smaakpapillen met klassieke en gewaagde combinaties.
Tot dit handgemaakte assortiment behoren inmiddels: Karel V (praline/karamel/zeezout), van der Lee (tonka), Groene Hart (noga/karamel), Saartje (stoofpeer), Herman de Man (cranberry), Arminius (aardbei/chili), Hocus Pocus huisbonbon (marsepein/kaneel), ’t Klosje (chocoladeroom), Oudewaters Bakkie (Oudewaters koffielikeur). En onze nieuwe aanwinsten zoals ’t Swarte Vercken (71% cacao), de hennepbonbon en een appeltaartbonbon! Stuk voor stuk heerlijk!

Creatief geven

De smaken zijn rijk, maar het oog wil ook wat. Wij kleden onze cadeaus altijd feestelijk aan, want een cadeau moet een plezier zijn om te krijgen, maar zeker ook om weg te geven.

Zo verzorgen wij veel relatiegeschenken en gelegenheidspakketten. Bijvoorbeeld chocoladecreaties met logo of foto, bedrijfsbonbons met een eigen tintje of onze eigen Hocus Pocus Kruidenbitter. Loop eens binnen om ideeën op te doen of reik ons eens een idee aan.

Wij hebben speciaal voor onze mooie stad een aantal souvenirs ontworpen om het een eigen karakter te geven.

Een waar genot om te geven óf te ontvangen.

20150701_10250020150701_10415620150701_103746

Stap in de beleving

Kom maar eens kijken naar al dat lekkers in onze winkel of neem een kijkje op onze website!