Welkom bij Wereldwinkel Oudewater

Wereldwinkel-OudewaterSinds augustus 2015 is de Wereldwinkel Oudewater gevestigd in de voormalige apotheek, Leeuweringerstraat 11. Een prachtig pand waar de producten uit ontwikkelingslanden nog beter tot hun recht komen. De enthousiaste medewerkers die allen op vrijwillige basis in de winkel staan, geven u graag advies over de producten.

Let op: In verband met de corona-maatregelen gelden aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor op de volgende nieuwspagina: Wereldwinkel gaat af en toe weer open. 

Maar Wereldwinkels bestaan al 50 jaar. De eerste Wereldwinkel werd geopend in Breukelen in 1969. In Oudewater wordt al meer dan 20 jaar door vrijwilligers de Wereldwinkel gerund. En dat doen zij met verve! Kom maar eens kijken naar de prachtige artikelen die daar te koop zijn: Tassen, sieraden, serviesgoed, prachtige beelden en sjaals.

Visie & Missie Wereldwinkels

In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn boeren en ambachtslieden uit diverse ontwikkelingslanden zoals Mali, Zimbabwe, Burkina Faso, Niger, Mexico, India, Nepal, Indonesië en Peru. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.

Wat wil de Wereldwinkel

Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

Wereldwinkel-Oudewater

Verkoopfilosofie

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.